Olića će Wiesova obrana boljeti više od kung-fu zahvata

TIM WIESE je zbog provokativnih izjava prije utakmice, kao i poznatog kung-fu zahvata na Oliću, bio izviždan pri svakom kontaktu s loptom, ali to mu nije smetalo da prikaže sjajnu predstavu i potpuno zaustavi HSV koji usprkos Jolovoj igri s tri napadača nije pokazao previše u napadu, ističe Bild.

> Video - HSV ispao na jedanaesterce: Olić dao, Olić i uzeo

> Novi šok za HSV: Petrić ozlijeđen, upitan nastup u polufinalu Kupa Uefa

Olić je u regularnom dijelu postigao šesti gol ove sezone u njemačkom kupu, ali je Wiese njemu, Boatengu i Jansenu obranio penale u "dvoboju živaca" i HSV-u uništio prvu od tri šanse za HSV-ov trofej ove sezone, a Werderu omogućio finale kupa protiv Bayera.

Bild ističe kako će HSV priliku za osvetu ispadanja pred 55.237 gledatelja na rasprodanoj Nordbank Areni imati već sljedećeg tjedna kada se na Wesseru u polufinalu Kupa Uefa sastaju isti suparnici.

Frankfurter Allgemeine Zeitung aludirajući na derbije sjeverne Njemačke u polufinalu piše o "Hanzeatskom kupu" koji su aktualnih sljedećih tjedana. FAZ navodi kako Hamburg i Bremen u posljednje vrijeme žive za te okršaje, a lokalni mediji su puni priča vezanih za četiri međusobna susreta ovih klubova u 19 dana.

"Iznad glava navijača je bila poruka: 22 godine nas nisu spriječile da sanjamo. Međutim, da bi ostvarili san sada u polufinalu Kupa Uefa moraju savladati momčad koja ih je izbacila u njemačkom kupu".

"HSV-u je nedostajala mirnoća u sredini, zadnji pas i preciznost. Werder je upravo na tom dijelu igrališta pokazao ono što je bilo potrebno. HSV-ov trener je nedostatak u sredini pokušao nadoknaditi s tri napadača" navodi FAZ i dodaje: "Jolova ofenzivna taktika je doživjela završni udarac ozljedom Mladena Petrića."

L'Equipe krivi Ivicu Olića za HSV-ovo ispadanje iz kupa "čiji gol u 67. minuti na kraju nije donio rezultata". Francuski list piše kako je Werder ovom pobjedom zasjenio rezultate u prvenstvu gdje drži razočaravajuće 10. mjesto i sada mu se smiješe dva trofeja, jer osim finala njemačkog kupa 30. svibnja, na korak su do finala i u Kupa Uefa, gdje ih u polufinalu očekuje protivnik kojeg su upravo eliminirali.

Goal.com piše kako je Olić sretno postigao izjednačujući gol nakon što mu je Wiese obranio udarac i Demel asistirao, a da je u 109. minuti bio iznimno blizu njegovom i HSV-ovom drugom golu.

A.K.
Foto: bild.de, AFP


 

Pročitajte više