Oliću maksimalna ocjena u njemačkim medijima zbog dva gola i asistencije

IVICA OLIĆ za svoju je partiju u gostujućoj pobjedi HSV-a nad Hansom u Rostocku 3:1, u 31. kolu Bundeslige, dobio maksimalnu jedinicu u Kickeru.

Dva pogotka i asistencija za uspjeh HSV-a, koji je tako prekinuo niz od šest utakmica bez pobjede, bili su dovoljan argument za drugu maksimalnu ocjenu koju je Ivica Olić zaradio ove sezone u Bundesligi u uglednom njemačkom sportskom tjedniku. Podsjećamo, najbolja ocjena u Kickeru je 1, a najlošija 6. Olićeva jedinica je i jedina u 31. kolu, pa nije teško zaključiti da je, prema Kickeru, hrvatski reprezentativni napadač iz HSV-a bio najbolji igrač kola! Olić je prvu jedinicu dobio u 10. kolu, kada je Stuttgartu zabio 3 gola u Hamburgu u pobjedi HSV-a 4:1.

Odličnu je dvojku zaradio i Andre Mijatović, stoper Arminije, koja je u Bielefeldu ostvarila vrlo važnu pobjedu 2:0 protiv Bochuma u borbi za ostanak, a Mijatović je bio strijelac prvog gola u 70. minuti, kada je pogodio glavom s ruba peterca.

Josip Šimunić dobio je ocjenu 3.5 u pobjedi Herthe u Berlinu perotiv Karlsruhea. Ivanu Rakitiću niti asistencija za izjednačujući gol Schalkea u Gelsenkirchenu protiv Hannovera za konačnih 1:1 nije donijela bolju ocjenu od četvorke. Ivan Klasnić dobio je 4.5 za 56 odigranih minuta u pobjedi Werdera u Bremenu 2:0 protiv Energie Cottbusa. Kod gostiju, Ivan Radeljić je dobio 3.5, Mario Cvitanović četvorku, a Stiven Rivić peticu.

U prvom susretu 31. kola, odigranom u petak, Borussia i Nürnberg odigrali su u Dortmundu 0:0. Mladen Petrić igrao je do 63. minute i za svoju je igru dobio slabu peticu, dok je Robert Kovač odigrao cijelu utakmicu, te je ocijenjen s četvorkom.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više