Olimpija odustala od "Engleskog Ćire": Trebamo nekoga tko razumije slovenski mentalitet

Foto: Guliver Images/Getty Images

HARRY REDKNAPP (68), trenerski lisac premazan svim mastima, ipak neće postati novi trener ljubljanske Olimpije.

Ranko Stojić, nekadašnji golman Partizana i Dinama, a danas direktor Olimpije, prošlog tjedna objavio je vijest koja je odjeknula i izvan Slovenije, da je Redknapp ozbiljan kandidat za preuzimanje klupe ljubljanskog kluba.
 
Ali, predsjednik Milan Mandarić, koji je Redknappa dva puta angažirao dok je bio vlasnik Portsmoutha, odlučio je kako neće biti i treće suradnje s iskusnim trenerom: 
 
"Ne smijemo si dopustiti ni najmanju pogrešku, jer previše toga je na kocki. Trebamo nekoga tko razumije Sloveniju, kome ovdašnji mentalitet i okružje nisu strani. Uvjeravam vas da Redknapp neće biti trener Olimpije jer to bi donosilo previše rizika." 
 
Slovenski ljubitelji nogometa ostat će tako prikraćeni za dvoboje Redknappa i Krune Jurčića, koji vodi Maribor, najvećeg rivala Olimpije i najuspješniji slovenski klub, ali Viole su nakon 22 kola tri boda iza Zmajčeka.
 
Rizici o kojima Mandarić toliko govori vezani su upravo za to što se Olimpija nakon desetljeća gledanja u leđa Mariboru, te bankrota i ponovnog "rođenja", konačno vratila na slovenski vrh.
 
Ali, tamo je neće održati Redknapp, koji je bez angažmana od veljače prošle godine, kada je otišao iz QPR-a.

Pročitajte više