TRANSFERI

Olmo ide u Milan? Pitali smo njegovog menadžera ima li istine u tome

Foto: EPA-EFE

PREMA pisanju talijanskog TuttoMercata, u sljedećem prijelaznom roku po Danija Olma će ponovno krenuti Milan.

Još na zimu se činilo da je pitanje trenutka kada će Španjolac završiti u talijanskom velikanu, ali na kraju se ipak odlučio za Bundesligu. 

Gianluca Di Marzio, najpoznatiji i najpouzdaniji talijanski novinar kada su u pitanju transferi, otkrio je da su razlog agenti.

"Olmo je bio velika Milanova želja, ali nije otišao na San Siro jer su njegovi agenti tražili ogromnu proviziju. Nevjerojatno je da su tražili čak 11 milijuna eura od Milana za završavanje ovog posla", rekao je Di Marzio na Sky Sportu.

"Leipzig ga ne bi prodao za 50 milijuna eura"

Talijani sada pišu kako Milan unatoč tome nije odustao pa smo istinitost priče išli provjeriti kod Olmovog menadžera Andyja Bare.

"Nema tu nimalo istine, ništa od toga, to su gluposti. Mislim da ga Leipzig sada ne bi prodao ni za 50 milijuna eura. U klubu rade od njega novu zvijezdu, trebao bi dobiti desetku ako prodaju Emila Forsberga", rekao nam je Bara.

Na početku dolaska u Leipzig Olmu je trebalo neko vrijeme da se prilagodi na puno jaču ligu od one u kojoj je igrao. Kako smo tada doznali, Olmo nije prošao fizičke testove pa ga je trener Julian Nagelsmann preselio na klupu.

Nakon toga je nogomet stao zbog pandemije koronavirusa, a Španjolac je očito jako radio na sebi. Osim prve utakmice nakon pauze protiv Freiburga kada je ostao na klupi, Olmo je osam susreta zaredom krenuo od prve minute, na poziciji desnog krila. Najbolju partiju odigrao je malo manje od mjesec dana kada je s dva gola srušio Hoffenheim.

Dinamo čekaju veliki bonusi

Njegove sve bolje igre odlična su vijest i za Dinamo koji je u ugovor o njegovom transferu u Leipzig ugradio brojne klauzule. Nijemci su Olma platili 19 milijuna eura, a na Dinamov račun sjest će još milijun nakon što Olmo odigra 15 utakmica (najmanje 46 minuta) za novi klub. Na ovaj način Dinamo može ostvariti najviše četiri milijuna eura bonusa, odnosno ta klauzula se ukida nakon 60 Olmovih nastupa za Leipzig.

Ugovor s Leipzigom ima do 2024. godine, a za svaki plasman u Ligu prvaka dok je Olmo u klubu Dinamo će dobiti još dva milijuna eura.

Nadalje, za svaku eventualnu titulu prvaka Njemačke za vrijeme trajanja Olmovog ugovora Leipzig će Dinamu isplatiti još dva milijuna eura, a hrvatskom prvaku pripada i 20 posto od sljedećeg transfera. Ali ne od ukupnog iznosa, nego od razlike u odnosu na ono što je Leipzig do tog trenutka isplatio Dinamu.

Pročitajte više