DANI OLMO

Olmo potvrdio odlazak iz Dinama: "Ondje mi je posebno. Zašto se ne bih vratio?"

Slavko Midzor/PIXSELL

U RAZGOVORU za španjolski Mundo Deportivo Dinamov dragulj Dani Olmo potvrdio je da ovoga ljeta napušta Modre.

Jedan od najboljih mladih europskih ofenzivaca uspješnu sezonu sa zagrebačkim klubom okrunio je titulom U-21 europskog prvaka s Furijom i sada se za njega otimaju brojni europski klubovi.

"Odluka o odlasku iz Barcelone u Dinamo je bila teška, ali u tom je trenutku bila najbolja za mene. Sada ubirem plodove te odluke i presretan sam što sam igrao u Hrvatskoj. Mislim da je sada vrijeme za korak prema naprijed, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Ljeto je dugo", rekao je Olmo pa otkrio koju momčad voli uzeti na PlayStationu.

"Kada ne igram nogomet, volim zaigrati padel, a uživam i u videoigricama. Na FIFA-i najčešće igram s Dinamom, ali mijenjam momčadi često."

Potom se malo vratio u prošlost.

"Barcelona je bila moj dom šest godina. Zašto se ne bih vratio? Vidjet ćemo. Ja nisam zatvorio vrata svom povratku, ni Barceloni ni bilo kojem drugom klubu. Španjolska mi nedostaje, bilo bi lijepo ponovno igrati kod kuće. La Liga je zbog toga posebnija za mene, ali i ostale lige Petice su privlačne. Pričamo o najboljim ligama svijeta, privlače me i Njemačka, Engleska i Italija."

Iza njega je sezona u kojoj je skroz eksplodirao, a Dinamo bi od prodaje mogao zaraditi i više od 30 milijuna eura.

"Imao sam spektakularnu godinu, a naslov sa Španjolskom je bio samo šlag na tortu. Radio sam naporno da zaslužim izbornikov potez. Nakon što me je izbornik Luis de la Fuente krajem 2018. godine prvi put pozvao u reprezentaciju, trudio sam se na svakom treningu i u svakoj utakmici opravdati povjerenje. Znao sam da će prilika doći. Bio sam spreman i kada sam ušao u igru, mogao sam dati sve od sebe", govori pa dodaje:

"Hrvatska je moj drugi dom, ali otkako sam bio dijete sanjao sam da zaigram u dresu španjolske reprezentacije. Nadam se da ću zaigrati na Svjetskom prvenstvu 2022. godine, to je najveće postignuće za svakog igrača. Bilo bi to ostvarenje sna."
 

 

Pročitajte više