Oni jednim potezom ruše atmosferu - Davids Hiddinku: Izvuci glavu iz dupeta igrača

VEĆINA izbornika maksimalno se trudi održati mir i harmoniju svlačionice u susret Europskom prvenstvu, ali ponekad se dogodi da pojedini igračima naprosto polude i nepopravljivo naruše atmosferu.

Prisjetimo se nekih od njih.

Iako je to možda teško povjerovati, prijatni i umiljati Edgar Davids potjeran je iz Nizozemske reprezentacije samo nekoliko dana uoči Eura 96`.

Naime, u radijskom intervjuu netom prije početka prvenstva, Davids je izjavio kako bi izbornik Hiddink bolje vidio perspektivu i stanje stvari kada bi izvadio glavu iz guzica igrača.

Nakon ovog ispada, Hiddink je Davidsa potjerao, a Nizozemci su tada jedva prošli skupinu, izgubivši sa čak 4:1 u posljednjoj utakmici skupine od Engleske. U četvrtfinalu, bolja od njih na penale bila je Francuska.

Izbornik Turske 2000. godine Mustafa Denizli stvarno nije bio pri pameti kada je mislio da može u 60. minuti utakmice sa Švedskom zamijeniti Tugaya i onda misliti kako će ovaj na to ostati miran.

Istina, Tugay je mirno prišao aut crti, ali je zatim pogodio izbornika Mustafu Denizlija štitnicima, koje je prethodno naravno skinuo.Potreseni Denizli poslije je procijedio: "Dok sam ja trener Turske, Tugay neće u reprezentaciju".

Srećom Denizli nije dugo ostao na klupi Turčina, a Tugay se potom i vratio.

Rus Kirjakov stalno je nešto prosvjedovao, predbacivao, žalio se (nešto poput Tudora), što je izbornika Olega Romantseva umalo dovelo do ludila.

Ubrzo je Romantsev shvatio kako zbog zdravlja, prvenstveno svoga, pa onda i morala momčadi, tadašnji igrač Karlsruhe jednostavno mora odmah kući.

Kirjakov je odigrao prvu utakmicu Eura 96` protiv Italije, ali su mu zatim kupili avionsku kartu i zamolili ga da napusti Otok što prije.

Ovaj slučaj vrlo je sličan onom Sergeja Kirjakova, zbog čega se stječe dojam da većina bezobraznih igrača dolazi iz Rusije.

Naime, nakon poraza u prvoj utakmici protiv Španjolske na Euru 2004, Mostovoj je izjavio kako je za poraz kriv izbornik Georgi Yartsev, koji ih je na pripremama doslovno uništio.

Zbog toga su, rekoa je Mostovoj, svi igrači bili preumorni na otvaranju prvenstva pa nisu mogli parirati Španjolcima. Još istoga dana Yartsev je reagirao i Mostovoja i njegov dugi jezik poslao u Rusiju.

Iako prgavi prištavac iz Barija nije potjeran spomenut ćemo ga kao posljednjeg na ovoj listi. Naime, kao da nije dosta što je zbog njega iz reprezentacije otpao omiljeni Pippo Inzaghi, Cassano se odmah po dolasku u reprezentativni kamp svojski potrudio da ga svi zamrze.

Naime, već nakon prvog treninga, Donadoniju je nekoliko igrača prosvjedovalo da Cassano na treningu ide na nogu čime se riskiraju ozljeda, a nedugo zatim posvađao se i s Chiellinijem, koji također ne preza od grubih startova.

Čini se kako bi Donadoni vrlo brzo mogao požaliti zbog ove svoje odluke.

V.B.

Pročitajte više