Opet primitivizam: Na Poljudu kamermane i komentatora čuvala policija!

VRLO neugodno iskustvo na Poljudu su doživjeli dečki iz Meteora produkcije snimajući susrete kadeta i juniora Hajduka i Dinama. Vlasnici tv prava za lige mlađih uzrasta u Split su stigli odraditi svoj posao; snimiti utakmice, ali i promovirati mlade nade hrvatskih klubova. Naišli su na čisti primitivizam tribina na kojima je bilo oko dvije tisuće gledatelja. Pred početak utakmice, ničim izazvani, gledatelji su počeki vrijeđati novinara Vedrana Prgu, inače i direktor spomenute produkcijske kuće. Brutalne uvrede uz spominjanje članova obitelji  nije prestalo ni dok je uzimao izjave od predstavnika Hajduka i Dinama. Situacija se pogoršala kada je Prga zamolio jednog od kolega snimatelja da njegovoj tvrtki oslobodi centralnu poziciji za kamere, koja im pripada prema ugovoru o tv pravima. Gledatelji na pomoćnom stadionu na Poljudu čuli su taj razgovor, što im je bio dodatan motiv da nastave s predstavom.

Snimatelji su morali ograditi svoje kamere, a na kraju je reagirala policija koja je na poziv delegata susreta čuvala djelatnike Meteora produkcije te komentatora Davora Mladinu tijekom prijenosa.

"Smradovi, prodali ste ligu MaxTv-u, purgerske pičke, gubite se u Zagreb...", samo su neke od uvreda koje su pljuštale s tribina tijekom utakmice, pa su policajci bili uz novinare i snimatelje sve dok i posljednji navijač nije napustio stadion.

"Po cijeloj Hrvatskoj klubovi i roditelji nas dočekuju kao gospodu. Mi promoviramo buduće zvijezde klubova i zaista ne mogu vjerovati da smo samo ovdje dočekani na ovakav način. Kao da smo došli promovirati Dinamo, a ne nogomet! Hajduku svaka čast, na čelu s gospodinom Matkovićem, učinili su sve da smanje neugodnost. Žao mi je što se snimatelji nakon ovakvih događaja s razlogom pitaju - kome ovo uopće treba", razočarano nam priča Prga.

Pročitajte više