HRVATSKI NOGOMETAŠI

Opta: Modrić je asistencijom života došao do rekorda karijere

Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA MODRIĆ sjajnu završnicu sezone u Realu okrunio je onim što mu je ove sezone zaštitni znak - asistencijom za važan, ovaj put najvažniji gol.

Čovjek koji namješta važne golove dodao je za najvažniji

Namjestio je prvi od dva Benzemina gola za pobjedu nad Villarrealom 2:1, kojom je Real kolo prije kraja uzeo naslov ispred Barcelone, jedinog konkurenta i prvaka posljednje dvije sezone.

U 29. minuti, pri rezultatu 0:0, Casemiro je na centru presjekao dodavanje suparnika tako što je snažno šutnuo loptu prema golu Villarreala. Bila je to teška lopta za ukrotiti i uloviti, ali Modrić je to uspio i s njom krenuo naprijed. Kada je došao na 20-ak metara od gola, lijepo je poslao loptu u prostor iza dva suparnika i tako Benzemu gurnuo samog pred vratara. Realov najbolji strijelac nije propustio veliku priliku koju mu je omogućio Modrić te je zabio kroz noge Sergia Asenja.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Modrićeve majstorije možete pogledati OVDJE.

Modrić je tako po tko zna koji put za Real bio najbolji kada je najpotrebnije. Niz od deset uzastopnih pobjeda na kraju sezone, kojim je Real s prvog mjesta srušio Barcelonu, okrunio je asistencijama za dvije ključne i tijesne (2:1) pobjede. Prije četiri dana namjestio je gol za slavlje kod Granade, a sinoć za trijumf vrijedan titule protiv Villarreala.

Ključnim asistencijama došao do rekorda karijere

Tako je došao do ukupno osam asistencija u prvenstvu. Opta, najugledniji servis za nogometnu statistiku, objavila je da je Modrić time ostvario rekord karijere po broju dodavanja za gol otkako igra u ligama Petice, odnosno otkako je 2008. došao u Tottenham te 2012. u Real.

Istaknuli smo dvije posljednje Modrićeve asistencije za najvažnije Realove golove ove sezone u La Ligi, ali on je od početka sezone dodavanjima za zgoditke donosio bodove. Na primjer, kod Villarreala (2:2), pa protiv Real Sociedada (3:1) kada je jedan gol postigao, a dva namjestio, te protiv Mallorce (2:0) koju je otključao dodavanjem za prvi gol. 

Pročitajte više