Lige petice

OSASUNA - BARCELONA 0:2 Barca suvereno prošla kroz Pamplonu i zadržala priključak

Foto: Jesus Diges/EPA

BARCELONA je pobijedila u 26. kolu La Lige na gostovanju kod Osasune 0:2 golovima Jordija Albe i Ilaixa Moribe.

Osasuna je u prvih 15 minuta bila opasnija, no Barcelona se brzo pribrala. U 20. minuti sudac Guillermo Cuadra pokazuje crveni karton Osasuninom vrataru Sergiju Herreri nakon što je igrao rukom izvan šesnaesterca, ali pregledom snimke utvrđeno je da je Messi bio u zaleđu u toj akciji te je crveni karton poništen. Barcelona svakako dolazi u vodstvo u 30. minuti, kada su Leo Messi i Jordi Alba po tko zna koji put demonstrirali svoje odlično međusobno razumijevanje. Messi je sjajnom loptom uposlio Albu koji se sjurio prema golu i silovitim udarcem pogodio mrežu domaćih.

Drugo poluvrijeme je prošlo s nešto manje uzbuđenja te je Barcelona mirno čuvala svoju prednost. Da se utakmica ne bi zakomplicirala, pobrinuo se mladi Ilaix Moriba pogotkom u 83. minuti. Lijepo je pogodio desnu stranu Herrerinog gola s ruba šesnaesterca na dodavanje Messija.

Ante Budimir ušao je u igru za Osasunu u 71. minuti.

Barcelona nastavlja lov za Atletico Madridom te mu se ponovno približila na samo dva boda razlike, ali treba napomenuti da ima i dvije utakmice više. Atletico će sutra ugostiti Real te se Barcelona nada da bi vodeća momčad prvenstva mogla kiksati protiv gradskog rivala. Osasuna je na 13. mjestu s 28 bodova, šest više od zone ispadanja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više