HNL

Osječani: Hajduk nije bolji od nas. Imamo na čemu temeljiti optimizam

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK će ugostiti Hajduk u sklopu šestog kola HT Prve lige. Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 20 sati na stadionu Gradski vrt.

>> Pogledajte što je u najavi utakmice rekao trener Hajduka Damir Burić

"Najjače momčadi lige iz nas izvlače najbolje"

Umjesto glavnog trenera Dine Skendera, utakmicu protiv Splićana najavio je njegov pomoćnik Zoran Marčetić.

"U odnosu na Rijeku ništa se nije promijenilo. Izvan kadra i dalje su Mioč, Grgić, Pilj i Jugović. Grgić ima ozljedu koljena koja iziskuje duži ostanak, dok preostala trojica imaju mišićne ozljede i u procesu su oporavka koji teče dobro, no kada je riječ o takvim ozljedama potrebno je vrijeme. Nijedan od njih neće ući u konkurenciju ako ne bude potpuno zdrav. Nijedan od njih nije trenirao ovog tjedna", kazao je Marčetić u uvodu pa dodao:

"Pred nama su još dva treninga u kojima trebamo do kraja definirati sastav. Razloga za velike rotacije nema, momčadi koje su nastupile u zadnja dva derbija pokazale su dobru izvedbu i vjerujem da će na tom tragu biti i sljedeća jedanaestorica za utakmicu s Hajdukom. Najjače momčadi naše lige iz nas izvlače najbolje. Momčad se nakon dva zadnja derbija napunila samopouzdanjem. Sigurni smo i vjerujemo u našu kvalitetu. Dobro se trenira i svi, od stručnog stožera do igrača, mogu reći da s nestrpljenjem čekamo utakmicu. Želimo se natjecati s najboljima, a Hajduk je definitivno jedna od njih."

"Ne znam kad nismo išli na pobjedu"

Osječani su puni optimizma uoči dolaska Hajduka u Gradski vrt.

"Ne znam u kojoj utakmici nismo išli na pobjedu. Sve što na terenu tražimo jest da zabiju gol više i da pobijedimo, nema razloga da i sada ne bude tako. Posebno zato što smo dobili potvrdu u jakim utakmicama s Dinamom i Rijekom, koje su dobro organizirane. Protiv njih smo uspjeli stvoriti nekoliko prilika, imamo na čemu temeljiti naš optimizam. Želimo pobijediti i radimo sve da osvojimo tri boda", ističe pomoćnik Dine Skendera.

"Hajduk nije bolji od nas, imamo i mi jake pojedince"

Hajduk je u nizu od četiri pobjede, pojačao se na ljeto, ali Osijekov napadač Mirko Marić unatoč svemu tome vidi šansu za pobjedu pred domaćim navijačima.

"Imaju četiri pobjede, prema naprijed su jako opasni. Tu su Eduok i Jairo, Caktaš iz drugog plana. I najmanju grešku koriste tako da moramo biti potpuno koncentrirani, posebno u obrani. Prema naprijed ćemo sigurno imati svoje prilike koje ćemo nastojati iskoristiti. Utakmica će biti tvrda, čvrsta i zahtjevna. Odlučit će sitnice, moramo biti skoncentrirani na prekidima. Na njima je i naša šansa, iako smo primili gol iz prekida protiv Rijeke. Prema naprijed smo uvijek opasni, tako da je to naša šansa. Igramo kod kuće i tu uvijek idemo na pobjedu. Tako se moramo postaviti od prve minute", kazao je najbolji napadač Osijeka Mirko Marić pa zaključio:

"Imat ćemo svoje prilike. Sve ekipe koje su igrale protiv njih imale su prilike. Vjerujem da ćemo iskoristiti i najmanje greške koje će sigurno biti. Njihovi pojedinci sigurno nisu bolji od naših i sigurno je da ćemo to pokazati u nedjelju."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više