Liga nacija

Otpao još jedan stoper, Dalić krpa obranu: "Fali nam i zadnji vezni"

Foto: Pixsell

HRVATSKA sutra u 20:45 na Poljudu protiv Švedske igra susret 6. kola skupine A3 Lige nacija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Za ostanak u elitnom razredu Lige nacija Hrvatska protiv Portugala mora ostvariti najmanje isti rezultat kao i Švedska protiv Francuske. Hrvatska je izjednačena sa Švedskom u međusobnom omjeru, imaju i istu gol-razliku, a Hrvatska je ispred Švedske jer je zabila više golova u svim utakmicama u skupini.

Melnjak i Barišić su opcija na stoperu, ali vjerojatno će igrati Škorić

Izbornik Zlatko Dalić zajedno s Lukom Modrićem odradio je press-konferenciju na kojoj je, između ostalog, govorio o sastavu koji bi sutra trebao istrčati na Poljud protiv aktualnog europskog prvaka.

"Imam ideju o sastavu. Lijevi bok igrat će Bradarić, neka igra na svojem stadionu, na Poljudu. On će početi sigurno. Stoper jedini kojeg imamo je Lovren, a priključili smo i Škorića. Razmišljam da netko drugi igra tu, možda Barišić ili Melnjak, ali radije bih da igra netko tko je po vokaciji stoper. Desno će igrati Juranović, to je sigurno. Budimir i Petković nisu spremni da mogu igrati cijelu utakmicu. Nama nedostaje taj zadnji vezni i to znam. Tu moramo naći rješenje da su i Kovačić i Luka Modrić bliže napadu. Želimo pobijediti. Nisam nikad rekao da igramo na bod jer ako Hrvatska igra na bod, onda će izgubiti", rekao je Dalić.

Hrvatskoj uz pet prvotimaca nedostaju Pongračić i Uremović

Izbornik je potvrdio kako za sutrašnji susret neće konkurirati Marin Pongračić koji je dobio temperaturu, ali navodno nema koronavirus. Uz njega, Hrvatska je na okupljanju u studenom zbog koronavirusa izgubila Domagoja Vidu i Marcela Brozovića, a zbog ozljede protiv Šveđana i Filipa Uremovića.

Osim njih, od ranije zbog ozljeda ili oporavka od istih nema Ante Rebića, Andreja Kramarića i Šime Vrsaljka koji bi bili u prvoj postavi da su u potpunosti zdravi i spremni za igru.

Iako nije izdiktirao cijelu početnu postavu, već samo obranu i dio veznog reda, za očekivati je da će izbornik u susret krenuti u formaciji 4-2-3-1 jer je teško očekivati da će mijenjati sustav za utakmicu protiv tako jakog protivnika. Na golu bi trebao biti Dominik Livaković, a u veznom redu s Modrićem i Kovačićem Milan Badelj ili Toma Bašić.

Na krilima su neprikosnoveni Perišić i Brekalo, dvojba je u vrhu napada

Badelj se protiv Turske nije pokazao kao najbolja opcija, već je u godinama i izgubio je na brzini, a Bašiću bi susret protiv Portugala bio debi od prve minute za reprezentaciju nakon što je protiv Turske upisao prvi nastup.

Prema naprijed su na krilima Josip Brekalo i Ivan Perišić, a u vrhu napada bi ponovno mogao zaigrati Ante Budimir, a u drugom dijelu možemo očekivati Brunu Petkovića. Dalić je na presici rekao da ni Budimir ni Petković nemaju snage za više od jednog poluvremena pa će ih vjerojatno rotirati. Opcija je i da Perišić igra špicu, ali u tom slučaju prazno bi ostalo lijevo krilo. To teoretski može odigrati Filip Bradarić, a onda bi Melnjak otišao na njegovo mjesto u obrani kao što je bio slučaj u prijateljskoj utakmici sa Švicarskom. No Dalić neće previše eksperimentirati u ovom susretu.

Gdje s Nikolom Vlašićem?

Nikola Vlašić već sad se nameće kao jedna od budućih zvijezda reprezentacije, a dobra vijest je da može igrati na nekoliko pozicija. Najprirodnija mu je ona polušpice, ali može igrati i klasičnog centarfora, u ovom slučaju u paru s Budimirom kojemu je, pak, prirodnije da sam igra u napadu.

Varijanta 1

Varijanta 2

Varijanta 3

 

Pročitajte više