Premiership

Ove brojke otkrivaju zašto Manchester United nije zabio gol u posljednjih 285 minuta

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED nije postigao gol u posljednjih 285 minuta nogometa u svim natjecanjima, a jedan podatak otkriva mnogo o pozadini tog problema.

Poznata stranica za nogometnu statistiku Opta objavila je podatak da se čak četiri igrača Manchester Uniteda nalaze među pet igrača Premiershipa s najvećom minutažom u ovoj sezoni.

Fernandes protiv Palacea ostao bez udarca prema golu

Najviše minuta u Premiershipu ove sezone odigrao je kapetan Uniteda Harry Maguire (3495), a prati ga suigrač Aaron Wan-Bissaka (3217). Na trećem mjestu je veznjak Leicestera Youri Tielemans (3178), a onda ponovno slijede dva igrača iz Uniteda - Marcus Rashford (3120) i Bruno Fernandes (3119).

Ovaj podatak ukazuje na umor među najboljim igračima Uniteda koji u sinoćnjem remiju protiv Crystal Palacea (0:0) u gostima nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju šansu u drugom poluvremenu. Primjerice, Fernandes je prvi put okončao ligašku utakmicu za United, a da pri tom nije uputio nijedan udarac prema golu protivnika.

United je u posljednje četiri utakmice u prvenstvu postigao četiri gola i upisao tri remija. Tri gola je zabio u pobjedi nad Newcastleom (3:1) kod kuće, dok je preostali gol postigao u remiju protiv West Bromwich Albiona u gostima (1:1). U posljednje dvije utakmice zabilježio je remije bez golova protiv Chelseaja i Palacea u gostima, a prije toga je remizirao i protiv Real Sociedada (0:0) na domaćem terenu u Europa ligi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više