LIGE PETICE

Ovo je obrana Uniteda od 220 milijuna eura. Najgora je u Premiershipu

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED trese jedna od najvećih kriza u posljednjih nekoliko godina, a ne može se reći da je od odlaska Sir Alexa Fergusona nedostajalo teških trenutaka.

Rezultatski United stoji vjerojatno i najbolje otkako je Ferguson napustio trenersku klupu, ali u ovom trenutku to nije dovoljno. Vlasnici kluba uložili su ogromna sredstva u ovu momčad i sve osim borbe za sve trofeje nije dovoljno dobro. A ovaj United trenutno izgleda kao da se ne može boriti ni za jedan trofej.

Obrana je najveći problem momčadi

Defetizam među navijačima Uniteda posebno je potencirao nedavni poraz od Liverpoola. Najveći rival deklasirao je United na Old Traffordu s velikih 5:0 i doveo Olea Gunnara Solskjaera na rub otkaza.

Naravno, kao i u svakoj momčadi kojoj rezultati ne idu na ruku, najslabiji dio Unitedove momčadi, nakon sada već i omraženog Solskjaera kao trenera, jest obrana, koja prima nevjerojatne golove.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Navijači Uniteda posebno žestoko kritiziraju Harryja Maguirea, kapetana momčadi i čovjeka kojeg je United platio 87 milijuna eura. Njegove greške direktno su uzrokovale niz golova protiv Uniteda ove sezone, a ništa bolje nisu prošla ni njegova tri partnera iz obrane.

219.5 milijuna eura za najlošiju obranu lige

Kod njih je također priča vrlo slična, skupo su plaćeni, a u posljednje vrijeme se na terenu ne može vidjeti da prezentiraju nivo igre koji bi odgovarao novcu koji je uložen u to da ih se dovede.

Lijevu stranu obrane drži Luke Shaw, koji je plaćen 37.5 milijuna eura, a Maguireov partner na stoperu je 40 milijuna eura plaćeni Raphael Varane. Obranu zatvara desni bek Aaron Wan-Bissaka, za kojeg je United izdvojio 55 milijuna eura. Ukupno je to 219.5 milijuna eura u braničima koji čine najlošiju obranu Premiershipa. 

Svoj obol lošim rezultatima dali su i ostali braniči, kao što su Victor Lindelof, Eric Bailly ili Alex Telles, ali potpuno je jasno da su ranije navedena četvorica ljudi od kojih United očekuje da budu nositelji obrane.

Pročitajte više