Ovo nitko nije očekivao: Habib i McGregor žestoko kažnjeni zbog kaosa i tučnjave

Foto: Guliver Image/Getty Images

ŠOKANTNA vijest iz Nevade. Conor McGregor i Habib Nurmagomedov saznali su kazne nakon što je održano saslušanje ispred tijela za Komisije u Nevadi na kojem se odlučivalo o sudbini boraca.

Habib je suspendiran na devet mjeseci i kažnjen je s 500 tisuća dolara, s tim da postoji mogućnost žalbe i da se kazna smanji na šest mjeseci.

Conor je suspendiran na šest mjeseci i platit će 50 tisuća dolara, a suspenzija će trajati do 6. travnja 2019. godine.

Podsjećamo, oba borca su kažnjena zbog incidenta koji se dogodio 7. listopada 2018. godine u Las Vegasu, nakon jedne od najiščekivanijih UFC borbi u povijesti.

Habib je prebio McGregora, a ubrzo nakon borbe u dvorani je nastao opći kaos. Isprovociran prozivanjima i uvredama, Habib Nurmagomedov preskočio je kavez i sukobio se s Conorovim sparing partnerom. Conor McGregor istovremeno se u kavezu tukao s Habibovim suradnicima i prijateljima.

Habibov kolega Zubaira Tuhugov dobio je novčanu kaznu u iznosu od 25 tisuća dolara.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ova je vijest šokirala ljubitelje borilačkih sportova jer se očekivao sasvim drugačiji rasplet. Naime, Las Vegas Review-Journal objavio je da današnje saslušanje nije trebalo biti napeto i kaotično kao što bi se moglo očekivati. Odvjetnici Nurmagomedova i McGregora ušli su u proces nagodbe sa saveznom državom, stvar je navodno bila riješena u sjeni, a Conor i Habib su se nagodili.

Očekivalo se da će Komisija prihvatiti nagodbu što bi značilo da bi Nurmagomedov i McGregor najvjerojatnije bili kažnjeni samo novčano, a ne i zabranom natjecanja, odnosno suspenzijom.

Ipak, to se nije dogodilo.

Pročitajte više