Utakmica godine

Ovo su tri varijante Dinamova sastava: Bjelicu muči samo jedna pozicija

Montaža/Index.hr

DINAMO u četvrtak od 18.55 dočekuje Benficu u prvoj utakmici osmine finala Europa lige.

Maksimir se rasprodao u samo dva dana, a na tribinama se očekuje preko 30 tisuća navijača.

Trener Modrih Nenad Bjelica nema što previše razmišljati o udarnom sastavu. On je manje-više poznat. Sigurno su otpali Izet Hajrović i Arijan Ademi, dok su svi ostali na raspolaganju. Najveća je nepoznanica pozicija desnog krila za koju ima nekoliko opcija, a svaka od njih sa sobom vuče i neke promjene u veznoj liniji.

Na uzvratu protiv Plzena Dinamo je igrao u 4-2-3-1 varijanti sa Šunjićem i Ademijem na pozicijama dva zadnja vezna. Hajrović je bio desno krilo, Olmo iza napadača, a Oršić lijevo. Pred kraj te utakmice Hajrovića je zamijenio Nikola Moro.

Upravo bi on trebao sa Šunjićem činiti srce vezne linije koja će imati jako puno posla sa zaustavljanjem Benficinih napada.

U prvoj varijanti Hajrovićevu poziciju trebao bi zauzeti Damian Kadzior koji se u momčad polako vratio kroz prijateljske utakmice i susrete mlade momčadi na Premier League Interational Cupu. U tom slučaju bi Olmo dobio svoju uobičajenu ulogu polušpice, no pitanje je hoće li Bjelica riskirati s igračem koji ipak nije u maksimalnom natjecateljskom ritmu, iako je Kadzior sjajno koristio svoju minutažu ove sezone.

U drugoj varijanti rupu na desnom krilu pokrio bi Dani Olmo, što znači da bi u momčad ušao Amer Gojak. Najvjerojatnije na Olmovo mjesto, iako na toj poziciji može igrati i Moro. Problem u ovoj opciji je što bi Stojanović ostao na velikom udaru Benficinih krila budući da Olmo nije toliko kvalitetan u defanzivnoj igri. 

Treća i najvjerojatnija opcija je ona s Mariom Šitumom na desnom krilu, kao što je bio slučaj u Plzenu, jer Šitum najviše od svih ponuđenih rješenja može pomoći Stojanoviću. Šunjić i Moro bili bi povučeniji, Olmo ispred njih i na lijevoj strani "zacementirani" Mislav Oršić.

Osim ako Nenad Bjelica ponovno ne iznenadi sastavom. U svakoj od dvije utakmice protiv Viktorije napravio je malo iznenađenje. U prvoj je to bio upravo Mario Šitum, a u drugoj Ivan Šunjić.

Pročitajte više