Pamić suspendiran na 30 dana: Navijači traže odlazak predsjednika, uprava traži novog trenera?

TRENER Karlovca Igor Pamić kojeg jako cijene i igrači i navijači u nemilosti je uprave kluba koja ga je poslala na Disciplinsku komisiju zbog incidenta kojeg je prije nekoliko dana imao s prometnom policijom.

Pamić je zaustavljen sa 0,57 promila alkohola u krvi, a odbio je test na drogu i ostao bez vozačke dozvole. Test na drogu odbio je zbog sumnje da mu netko želi smjestiti, a već je najavio kako će se testirati javno u prisustvu medija i javnosti. Činjenica je da su mu se zaredale jedna nesreća za drugom, najprije su mu srezali plaću, zaustavila ga je policija, a sada ga je i Disciplinska komisija suspendirala na mjesec dana. Sve je počelo dolaskom Turkovića na čelo kluba.

"Svojim ponašanjem, odbijanjem testiranja na drogu, te alkoholom, kao i nagovaranjem igrača da ne potpišu kartice o licenciranju, Igor Pamić oblatio je i ocrnio klub", poručili su iz NK Karlovca na današnjoj press konferenciji, javlja Radio Mrežnica.

Pamića je Disciplinskoj komisiji kluba prijavio predsjednik Stjepan Turković koji je smatrao da je trener naštetio ugledu kluba. Turković zamjera Pamiću i što je, navodno, igrače nagovarao da ne potpišu izjavu kojom bi se odrekli svega što im klub duguje.

Igrači ne žele trenirati bez Pamića

Igrači su najavili mogućnost da tih 30 dana iz protesta i potpore Pamiću neće trenirati, no popularni trener im je poručio: "Bolje trenirajte, to je vaš posao i od njega živite".

Navijači su posebno ljuti zbog ovakvih postupaka predsjednika Turkovića kojemu su oko stadiona i po Karlovcu ostavili poruke, neke grafitima, neke transparentima. Traže odlazak Turkovića, a Pamiću pružaju punu potporu natpisima "Igore, uz tebe smo", "Tko dira Pamića, dira i nas" i slično. Jutros, nakon suspenzije Pamića, navijači su Turkovića dočekali ispred kluba uz povike "Šta radiš?!".

Pomoćni trener odbio voditi trening, Gademzi protestiraju

Poslijepodne je pomoćni trener Kuljanac trebao voditi trening, ali je to odbio iz solidarnosti prema Pamiću. "Rekli su mi da ostanem, da će me možda i novi trener uzeti za pomoćnika", rekao je Kuljanac za isti radio otkrivši kako uprava kluba sprema zamjenu za suspendiranog trenera.

Vodstvo kluba naložilo je navijačima da sa stadiona skinu tranparente podrške Pamiću, ali i one koji kritiziraju Turkovića, no kako na to imaju svako pravo, klub navijača Gademzi to su odbili uz priopćenje koje objavljujemo u cjelosti.

"Nakon posljednjih događaja u Nogometnom klubu Karlovac prisiljeni smo obratiti se javnosti, odbacajući odmah u startu sve smiješne i lažne optužbe kako je Klub navijača Gademz u svom djelovanju politički instruiran. Naša jedina politika su ljubav prema našem gradu i NK Karlovcu. Nemamo ništa protiv nijedne osobe s imenom i prezimenom, pa tako ni protiv Stjepana Turkovića, ali imamo i imat ćemo puno toga protiv bilo koga, pa tako i Stjepana Turkovića, tko svojim potezima ruši godinama građen ugled kluba.


Smatramo da imamo puno pravo reagirati na neshvatljive poteze Uprave kluba, pogotovo iz razloga što smo klub vjerno pratili još u vremenu "seoskih liga", kada na stadionu nije ni bilo lože, a kamoli da je bila ispunjena političarima željnim slave i uspjeha koji su trener Igor Pamić i nogometaši u "plavo-bijelim" dresovima postigli na travnjaku. Zato i ovim putem prosvjedujemo protiv stalnih podmetanja treneru Pamiću, političkih uhljebljivanja na klupskim funkcijama, netransparentnog rada, disciplinskih pravilnika koji treneru i igračima zabranjuju izjave za javnost, smjenjivanja uspješnih trenera mlađih kategorija i niza drugih nepopularnih poteza koji su okaljali ugled kluba.

KN Gademz ovim daje bezrezervnu podršku treneru Pamiću koji što se nas tiče na trenerskom mjestu NK Karlovca može ostati do kraja karijere. Smatramo nedopustivim da klub javnost o plaći trenera obavještava putem glasnogovornice, umjesto da se razgovor o mogućem smanjenju plaće obavi između predsjednika i trenera, koji je i sam ponudio da mu se plaća smanji i uskakao u pomoć klubu vlastitim novcem. Ako Uprava smatra kako je ovakav način rada i komunikacije pravilan, tražimo da se javnosti hitno da informacija o plaćama ostalih klupskih dužnosnika i podnesu financijska izvješća kako bi javnost imala uvid u stvarno stanje na računu NK Karlovca i kada i gdje je došlo do gubitaka.

Ujedno naglašavamo da tragikomičnim smatramo pokušaj Uprave kluba da uklanjanje transparenta obrazloži riječima "Gademzima je rečeno da ga skinu". Naše mišljenje jasno je iskazano i bit će i dalje iskazivano bez obzira na metode i pokušaje ušutkavanja. Sama ideja uklanjanja transparenta na zahtjev Uprave toliko je suluda da daljnjih komentara na tu temu nemamo.

KN Gademz ovim putem odbija i bilo kakav rad u okviru Uprave te mjesto "časnika za odnose s navijačima" od ovog trenutka smatramo nepostojećim, a bilo koji pojedinac koji će eventualno obavljati tu funkciju neće se smatrati našim predstavnikom.

Ispred predsjedništva KN Gademz
Predsjednik
Marko Čurčija
"

Pročitajte više