Paragvaj nastavio dominaciju "Latina", Slovačka je zalutala na SP

TRI napadača koja im je suprotstavio Gerardo Martino preplašili su dezorjentirane Slovake koji su šaptom pali već nakon desetak minuta igre.

> Tijek utakmice Paragvaj - Slovačka 2:0

Barros u sredini, Valdez s desne i Santa Cruz lijeve strane nesebično su surađivali i izluđivali smušene Slovake stalnim zabijanjem iza njihovih leđa, a kada tome pridodamo razigrani i rastrčani vezni red koji je (za razliku od utakmice protiv Italije) bio dominantan, ekipa "predvođena" Marekom Hamšikom nije imala nikakve šanse.

Ustvari imala je, ali prvu u sudačkoj nadoknadi kada je Vittek natjerao Villara na jedinu intervenciju. S druge strane, uz sjajni napadački trozubac, posebno je briljirao spomenuti paragvajski vezni red, što je vidljivo i po tome što su strijelci oba gola (Vera, Riveros) defanzivni veznjaci.

Slovaci čini se ne bi postigli gol da se igralo još "nekoliko dana" i za reprezentaciju koja se po prvi put predstavlja na SP-u pokazali su začudnu neambicioznost i nedostatak volje, osim ako pod tim ne podrazumijevamo nekoliko oštrih startova Škrtela i Salate.

Pargvajci su u nastavku planski ubili utakmicu, ali su onda 20 minuta prije kraja (i to izlaskom napadača Valdeza i ulaskom braniča Torresa) opet stisli gas i presingom do samog kraja uništili Slovake kojima se cijela igra temelji na Hamšiku koji se protiv Paragvaja (kao ni protiv Novog Zelanda) nije vidio.

Argentina, Urugvaj, Meksiko, Brazil, Čile i sada Paragvaj, pokazali su da bi ovo SP moglo biti s južnoameričkim okusom, jer uzeli su sve ponuđeno u ogledima protiv europskih, afričkih i azijskih selekcija.

Uopće ne zavidimo reprezentaciji (Nizozemska ili Danska/Japan) koja će u drugom krugu za protivnika dobiti Paragvaj.

Pročitajte više