LIGE PETICE

Pašalić objasnio kako je postao najučinkovitiji veznjak najjačih europskih liga

Foto: Stefano Nicoli Speed Media Icon Sportswire/Guliver

MARIO Pašalić odveo je Atalantu do pobjede 4:0 u utakmici 15. kola talijanskog prvenstva. Suparnik je momčadi iz Bergama bila Venezia, a Pašalić ju je ispratio s tri postignuta gola. Hrvatski reprezentativac je u ovoj sezoni na ligaškom učinku od sedam golova i pet asistencija, što ga čini najučinkovitijim veznjakom u najjačim europskim ligama.

"Lijepo je vidjeti sve te podatke, podižu mi samopouzdanje. Međutim, ovu formu želim maksimalno iskoristiti, tako da su moje misli već na idućoj utakmici. Igram uglavnom na poziciji polušpice, iza dvojice napadača, i u ovakvom sustavu i načinu igre Atalante to mi odgovara jer imam slobodu ulaska u završnicu iz drugog plana", prenosi HNS Pašalićeve riječi.

Često u završnici akcija

"S obzirom na to da igramo dosta ofenzivan nogomet i stvaramo jako puno šansi, često se znam naći u protivničkom šesnaestercu, pa se u određenim trenucima moram snalaziti kao što to rade i napadači. Ovisno o protivniku, znam odigrati i na poziciji lijeve polušpice ili na lijevom krilu i tu također često dolazim u završnicu i pokušavam iskoristiti prilike koje se pruže", nastavlja i dodaje:

"Uglavnom, paše mi ovakva ofenzivnija uloga, a to potvrđuju i brojke ove sezone."

Jedini Hrvat s dva hat-tricka u Serie A

Pašalić je u utakmici protiv Venezije stigao do drugog hat-tricka u Serie A. Prvi je ostvario prošle godine u uvjerljivoj pobjedi protiv Brescije (6:2), a hat-trickom u prošlom kolu postao je prvi hrvatski nogometaš u povijesti Serie A koji je zabio tri gola na dvije ligaške utakmice.

"Što se golova tiče, nosim to u sebi, taj osjećaj za prostor, još od mlađih uzrasnih kategorija, gdje sam također kao veznjak zabijao puno golova. Zanimalo je i mene u to doba hoću li moći to isto raditi i u seniorskom nogometu, najprije u HNL-u s Hajdukom, a zatim i po Europi. Uspio sam i iznimno sam ponosan na to. Što se kontinuiteta tiče, ključno je bilo da ostanem jak u glavi nakon raznih posudbi i selidbi, da me ništa ne izbaci iz ritma, da treniram naporno, ulažem u sebe, slušam upute trenera i primjenjujem ih na terenu", zaključio je.

Pročitajte više