PELÉ BRANI NEYMARA Dobro da je otišao, u Barci se sve vrti oko Messija

Foto: Getty Images / Guliver Image

PELÉ (77) za mnoge važi kao najbolji igrač u nogometnoj povijesti. Brazilčev sud o bilo kakvoj tematici i dalje posjeduje itekakvu težinu i vrijednost.
 
U razgovoru za Russia Today legendarni napadač Santosa i New York Cosmosa nije uspio izbjeći već tradicionalno pitanje nad pitanjima današnjice - Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo?
 
"Preferiram obojicu! Ako moram birati, budući da gaje različiti stil, odabrao bih Lionela Messija", rekao je Pelé koji je proslavio "desetku". Nekoć je "osmica" bila statusni simbol koji se povjeravao isključivo istinskim čarobnjacima. S obzirom na to da je "osmica" u Santosu tada već bila zauzeta, Pelé je zadužio "desetku" te joj svojim igrama priskrbio slavu i status svetinje.
 
Kada je spomenuo Lionela Messija, prisjetio se i Neymara.
 
"Dobro je što je Neymar promijenio sredinu. U Paris Saint-Germainu moći će ostvariti cjelovitu igračku afirmaciju. U Barceloni se sve vrti oko Lionela Messija, a Neymar je sada u prilici da dokaže ono što želi dokazati - da je najbolji nogometaš na svijetu", istaknuo je Edson Arantes do Nascimento, čuveniji kao Pelé.

Pročitajte više