PerkZ će igrati svoje peto uzastopno finale europskog prvenstva u League of Legendsu

Foto: LoLesports/Flickr
 
LUKA "PerkZ" Perković i G2 Esports u nedjelju 8. travnja igrat će finale europskog League of Legends Championship Seriesa protiv Fnatica nakon što su u polufinalu uvjerljivo nadigrali Splyce. G2 Esports predvođen PerkZom tako će postati prva ekipa u povijesti natjecanja s pet uzastopnih titula prvaka i izjednačit će se po ukupnom broju naslova s Fnaticom. 
 
 
Kraljevi Europe, kako cijeli svijet naziva G2 Esports, već ovog vikenda mogli bi produžiti vladavinu na još jednu sezonu. Nakon regularnog dijela europskog LCS-a osigurali su mjesto u polufinalu doigravanja u kojem su bez većih problema s 3-1 izbacili Splyce, od kojeg se ipak očekivala bolja igra. G2 Esports je tako izgubio samo prvu partiju u kojoj su obje ekipe napravile podosta grešaka, da bi u iduće tri uvjerljivo nadigrali protivnike i izborili finale u kojem ih čeka Fnatic. Dvije najuspješnije organizacije u natjecanju tako će u međusobnom ogledu odlučivati o tome tko će ostati sam na vrhu. Ili će Fnatic osvojiti šestu titulu prvaka ili će G2 Esports nastaviti vladavinu i sustići ljute rivale. 
 
Fnatic je na putu do finala uvjerljivo odigrao regularni dio sezone te s rezultatom 14-4 osvojio prvo mjesto. U polufinalu su igrali protiv ekipe Vitality koja se pokazala nedorasla zadatku. Fnatic predvodi Martin "Rekkles" Larsson, koji je u ovom trenutku najbolji igrač u Europi. Želi li G2 Esports ostati na tronu, morat će pronaći način kako pobijediti Fnatic koji je ove sezone izgubio samo četiri meča. 
 
Foto: LoLesports/Flickr

PerkZ i G2 Esports otkad su se kvalificirali u europski LCS nikada nisu izgubili prvenstvo i bit će zanimljivo pratiti kako će se odvijati situacija ukoliko se to dogodi. Iako su prije sezone promijenili čak četiri igrača, uspjeli su pronaći pravu formu i ovog travnja ponovo ćemo ih gledati u finalu. Uz Fnatic i G2 Esports, samo je još Alliance uspio osvojiti europski LCS. 
 

Pročitajte više