Peroš napokon progovorio i potvrdio da odlazi iz Hajduka

"PEROŠ možda neće otići prvog svibnja, ali svakako stoji prijedlog da nakon dokapitalizacije kluba funkciju predsjednika preuzme Tomislav Mamić", potvrdio nam je jučer Jako Andabak, danas je svoj skori odlazak iz Peroša potvrdio i sam Peroš koji je napokon progovorio nakon što je proteklih dana bio "zakopčan do grla".

Peroš ipak vjerojatno neće Hajduk napustiti 1. srpnja, jer dokapitalizacija do tada najvjerojatnije neće biti finalizirana, ali nakon što njegova administracija privede kraju posao koji joj je povjeren, bijeli će dobiti novog predsjednika. Potvrdio je to Peroš u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kazavši kako proces dokapitalizacije ovisi o Trgovačkom sudu, ali sve bi trebao biti gotovo za mjesec do dva.

"Nema nikakvog sukoba između Andabaka i mene. Dapače. Mislim da nije njihova želja niti namjera da im prepustimo naša mjesta prije kraja dokapitalizacije. Smatram da je s Andabakove strane sve bilo dobronamjerno. Andabak je bio ovdje u petak, razgovarali smo normalno... Ne želim ni sa kime ulaziti u sukobe niti sukoba ima", tvrdi Peroš koji je objasnio da će ostati na Poljudu dok se proces dokapitalizacije na završi, a nakon toga se Gradu Splitu predaje paket dionica pa gradonačelnik i Gradsko vijeće imaju pravo odlučivati tko će u Hajduku predstavljati Grad i kako će se poslovati s dionicama. No, javna je tajna da će Grad Split prodati dobar dio svojih dionica, nakon čega bi društvo "Naprid bili" trebalo postati većinski vlasnik kluba. I tako dolazimo do varijante prema kojoj će Andabak postati predsjednik Nadzornog odbora i samim time prvi čovjek Hajduka, a Mamić preuzima predsjedničku fotelju.

"Neću se protiviti odlasku, dapače, izrazio sam davno želju da proces pretvorbe završimo i da osobe koje su proces preoblikovanja iznijele se zahvale i da odemo iz kluba. Ne dajem samo mandat na raspolaganje nego se sigurno povlačim s mjesta predsjednika Uprave", zaključio je Peroš napokon priču o "klanskim ratovima" na Poljudu.

P.V.
Foto: Paun Paunović / Cropix

Pročitajte više