WTA

Petra Martić izgubila od 124. tenisačice svijeta

Foto: EPA-EFE

NAJBOLJA hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela proći osminu finala WTA turnira u Monastiru. Bolja je bila japanska tenisačica Moyuka Uchijima 7:5, 7:6 (5). Martić, 41. na WTA ljestvici, od starta je imala problema sa 124. tenisačicom na svijetu, koja je glavni turnir u Monastiru izborila kroz kvalifikacije. Svaka je tenisačica držala svoj servis kroz prvi set, unatoč nekoliko break-prilika s obje strane.

Nakon svega je Martić posustala u ključnom trenutku, kada je servirala za tie-break. Osokoljena osvojenim prvim setom japanska igračica je u drugi set zakoračila s 2:0, ali se Martić uspjela vratiti na 2:2. Uslijedio je novi niz japanske igračice koja je povela 5:2 te je kod 5:3 servirala za meč. Prvo je Uchijima spasila dvije break-lopte te je imala jednu loptu za veliku pobjedu. No Martić je spasila meč-loptu, vratila break minusa i izjednačila na 5:5, a potom i izborila tie-break.

U njemu je hrvatska tenisačica opet morala stizati zaostatak. Bilo je 4:1 za Japanku, pa i 6:3. Prve dvije meč-lopte u tie-breaku je Martić spasila, ali ukupno četvrta bila je kobna za nju i 21-godišnja Uchijima je proslavila jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Pročitajte više