Petrić sačuvao loptu kao suvenir: "Kad zabijem gol, u sljedećoj utakmici nosim istu majicu"

TRIMA golovima Kölnu u sklopu 27. bundesligaškog kola hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić ponio je epitet igrača utakmice.

Video - Petrić zabio hattrick Koelnu, Jajalu utješni pogodak: "Danas je bilo zabavno"

Ujedno je Petrić zabio svoj prvi bundesligaški hat-trick i prvi općenito u karijeri nakon 2. lisopada 2005. godine kada je, tada u dresu Basela, zabio tri komada Thunu u visokoj 5:1 pobjedi.

"Ako ćemo zadržati konstantu u igri mogli bismo iskoristiti minimalnu priliku i kvalificirati se za Europa ligu. Također, dobro je da se zbog ove pobjede u klubu napokon počne govoriti o nogometu. Mir je ono što nam najviše treba", prenosi Petrićeve riječi Bild.

Trenutno posljednje peto mjesto koje vodi u Europa ligu drži Mainz s 44 osvojena boda, dok Hamburg ima četiri manje.

Njemački dnevnik također navodi zanimljiv statistički podatak. Naime, Petrić je dosad u pet bundesligaških dvoboja koliko je odigrao protiv Kölna zabio čak osam golova.

"Da igramo samo protiv Kölna bio bih najbolji strijelac lige", dodao je Petrić, koji je nakon posljednjeg sučevog zvižduka došao do lopte kojom se igrao susret, te će ju sačuvati kao uspomenu.

"Suvenir će kasnije završiti u trofejnoj vitrini na posebnom mjestu."

Trenutno se Petrić nalazi na diobi sedmog mjesta najboljih strijelaca njemačkog prvenstva s ukupno 11 golova.

Lopta s Wembleyja i rukavice kojima je obranio penal među Petrićevim suvenirima

Golmanske rukavice kojima je obranio 11-erac u Kupu UEFA-e te lopta kojom je i dres u kojem je zabio Englezima na Wembleyju, dva su najvrednija suvenira u neobičnoj kolekciji Mladen Petrića.

Strastveno hrvatski nogometaš HSV-a skuplja sredstva nogometne igre koja su vezana za sve njegove uspjehe. Otkrio je to 30-godišnji ljevonogi napadač za Hamburger Morgenpost nakon što je u vitrine pospremio loptu kojom je zabio hat-trick Kölnu u subotnjoj 6-2 domaćoj bundesligaškoj pobjedi.

"Rekao sam našem ekonomu Mariju Mosi da posebno pripazi na nju. Ne smije je očistiti, te na nju mora ispisati datum i konačan rezultat utakmice", skoro pa opsesivno je Petrić govorio o najnovijem rekvizitu koji će završiti, ako već nije, u njegovu trofejnom ormaru.

U istom, očito poveće kvadrature, ima već više predmeta povijesne simbolike. Nalaze se unutra rukavice njegova nekadašnjeg suigrača iz Basela Diega Constanza, s kojima je, nakon što je na golu zamijenio isključenog golmana, spasio bod (2:2) Baselu u skupini Kupa UEFA-e ujesen 2006. godine, obranivši u završnici penal igraču francuskog Nancyja.

Nalazi se unutra lopta kojom je Hrvatskoj donio 3:2 pobjedu na Wembleyju svladavši Scotta Carsona ujesen 2007. godine. Skupa s loptom, Mladena na taj trenutak podsjeća i dres s te utakmice, koji stoji kraj lopte, i to neopran, kao i ona.

Počasno bi mjesto dobio i dres HSV-a iz subotnjeg ogleda, s obzirom na to da je u njemu zabio svoj prvi bundesligaški hat-trick uopće. No, majičino je "umirovljenje" spriječila druga izražena crta osobnosti hamburškog golgetera: praznovjerje.

"Kad god zabijem gol, uvijek za prvu sljedeću utakmicu odjenem istu majicu", rekao je Petrić.

Pročitajte više