TRANSFERI

Pjaca napustio Juventus i otišao na posudbu u Anderlecht

Screenshot: Twitter

MARKO PJACA (24), još uvijek najskuplji nogometaš u povijesti Dinama, koji je to postao tako što je u ljeto 2016. Juventus za njega platio odštetu od 23 milijuna eura, konačno je pronašao novi klub nakon što su mu posljednjih dana u posljednji tren propale dvije posudbe.

Anderlecht je objavio kako je povremeni hrvatski reprezentativac njegov novi igrač. Pjacu čeka dokazivanje u teškim okolnostima po klub u koji dolazi na posudbu do kraja ove sezone uz mogućnost da se posudba produlji i za sljedeću sezonu, pišu belgijski mediji. 

Podsjetimo, Pjaca je prvo trebao iz Juventusa privremeno prijeći u Cagliari, a zatim i u Sampdoriju, ali od obje posudbe nije bilo ništa. Ipak, spas i priliku da konačno negdje zaigra u kontinuitetu našao je u potpuno posrnulom divu belgijskog, pa i europskog nogometa.

Klub koji je do prije nekoliko godina vladao Belgijom, a sedamdesetih i osamdesetih osvajao europske kupove, posljednjih je sezona u velikom padu. Sezonu 2018./2019. završio je na tek šestom mjestu i ostao je bez izlaska u Europu, a aktualna sezona mu je u znaku još većeg debakla. Nakon 23 kola je na 11. mjestu, nestvarno niskoj poziciji za Anderlecht u belgijskoj ligi. Vodeći Club Brugge bježi mu 24 boda.

Anderlecht se u borbu za Europu može vratiti na mala vrata tako da do kraja regularnog dijela osigura doigravanje i ondje bude uspješan, ali mjesto u play-offu bježi mu četiri boda. 

Pročitajte više