Pjesnici otpjevali svoje: Lokomotiva poslala Zagreb u drugu ligu

Foto: Hina

U PRETPOSLJEDNJEM, 35. kolu Prve HNL, Lokomotiva je u subotu kao domaćin pobijedila nogometaše Zagreba 2:0 (1:0), pa se "pjesnici" mogu polako spremati za igranje u drugoj ligi sljedeće sezone.

Naime, Zagreb je posljednji sa 17 bodova, ima nedostižnih šest manje od predzadnje Istre 1961. Strijelci za Lokomotivu bili su Eros Grezda (34) i Josip Ćorić (59).

Prije 14 godina Zagreb je predvođen Cicom Kranjčarom prekinuo duapol Dinama i Hajduka i osvojio svoj prvi i jedini naslov prvaka u klupskoj povijesti, a sad će morati drugi put u drugu ligu u samo tri sezone.

Drugi put drugoligaš u samo tri sezone

Zagrebaši su nekoliko puta trebali ispasti iz prve lige, ali ih je spašavala izmijena formata natjecanja, no prije tri sezone prvi put ispali su niži rang otkad je Prve HNL. Ipak, uspjeli su se vratit nakon samo godinu dana provedenih u drugoligaškom društvu, pa se na koncu prošle sezone, u kojoj su završili peti, činilo kako se još dugo neće dovesti u situaciju da se bore za ostanak.

Ove godine Zagreb je bio uvjerljivo najlošija momčad prvenstva i da Istra nije upala u ovakvu krizu pri kraju sezone, puno ranije bi izgubili šansu za ostanak. Ovako je neizvjesnost trajala do pretposljednjeg kola, ali "pjesnici" na koncu zasluženo putuju u niži rang.
 

Pročitajte više