Europa liga

Pogledajte golove u 4:1 porazu Rijeke na gostovanju kod AZ Alkmaara

Foto: Screenshot

RIJEKA je u gostima kod nizozemskog AZ Alkmaara u drugom kolu Europa lige poražena rezultatom 4:1.

Momčad Simona Rožmana je katastrofalno ušla u utakmicu. Već u šestoj minuti je kapetan Teun Koopmeiners realizirao kazneni udarac nakon što je Darko Velkovski nesmotreno srušio desetku domaćih Danija de Wita. Nevistić je otišao u lijevu stranu, a lopta u sredinu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAZNENI UDARAC AZ ALKMAARA.

Midtsjø predivnim dodavanjem izbacio cijelu obranu Rijeke

Na drugi gol smo čekali 14 minuta. Ivan Tomečak je krivo predao jednu loptu blizu centra, ona je došla do Fredrika Midtsjøa koji predivnim dodavanjem izbacuje cijelu obranu Rijeke i upošljava napadača Alberta Guðmundssona.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI POGODAK AZ ALKMAARA.

On je imao dovoljno vremena pogledati Nevistića, kratko zastati i pogoditi u bliži kut Rijekina gola za veliko vodstvo domaćih na poluvremenu.

Riječani gubili lopte na protivničkoj polovici i dopuštali AZ-u brzu tranziciju

U drugom dijelu AZ je ponovno zabio odmah na početku i ubio sve nade Riječana u mogući preokret. U 51. minuti strijelac je bio Jesper Karlsson koji je nakon duge lopte iz vlastite polovice kratko vagao riječkog braniča i zabio u suprotni kut s lijeve strane kaznenog prostora.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TREĆI POGODAK AZ ALKMAARA.

Potop Riječana nastavio se u 60. minuti. Ponovno je momčad Simona Rožmana izgubila loptu na protivničkoj polovici, Nizozemci se brzo otvaraju i lopta na desnoj strani dolazi do kapetana Koopmeinersa koji lijepim ubačajem upošljava spomenutog Alberta Guðmundssona koji pogađa za 4:0 iz velike blizine.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ČETVRTI POGODAK AZ ALKMAARA.

U 72. minuti Rijeka je došla do pogotka i to nakon lijepe akcije Stjepana Lončara i Sandra Kulenovića. Lončar je s otprilike 35 metara uspio prebaciti obranu nizozemske momčadi, Kulenović je odlično primirio loptu i zabio pored nemoćnog vratara Bizota.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK KULENOVIĆA.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više