Pogledajte koga se Bilić mora čuvati u nastavku kvalifikacija

GRUZIJA, idući suparnik Hrvatskoj u kvalifikacijama za EP 2012. godine, pobijedila je susjednu Armeniju 2:1 u prijateljskoj utakmici u ciparskom Limassolu.

Na stadionu Tsirion poveli su Gruzijci pogotkom Karlsruheova napadača Aleksandra Jašvilija u 22. minuti, da bi na 2:0 povisio David Siradze, napadač ruskog Spartaka iz Naljčika, 12 minuta kasnije.

Siradze je zabio tri od posljednja četiri gola gruzijske reprezentacije, u nizu koji se provlači kroz četiri utakmice.

Za Armence je na 2:1 smanjio i konačan rezultat postavio Manucharyan iz 11-erca u 63. minuti.

Predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini hrvatska reprezentacija u skupini F igra upravo protiv Gruzije. U Tbilisiju će se dvije reprezentacije sastati 26. ožujka, dok će četvrtog lipnja domaćin biti Hrvatska.

Grčka i Latvija, s kojima ćemo se također obračunati u skupini F, slavile su minimalne pobjede u svojim prijateljskim susretima.

Grci su u Larissi jedva pobijedili Kanađane, 80. svjetsku reprezentaciju po FIFA-inu renkingu, 1:0. Gol odluke, svoj debitantski u nacionalnom dresu, zabio je 20-godišnji veznjak Olympiacosa Ioannis Fetfatzidis u 63. minuti.

Kanađani su bili vrlo neugodni za europske prvake iz 2004. godine. U prvom su poluvremenu imali nekoliko dobrih prigoda, dok je u 74. minuti Dwayne De Rosario umalo vratara Chalkiasa iznenadio odličnim udarcem iz slobodnog udarca.


Prije početka utakmice predsjednik Grčkoga nogometnog saveza Sofoklis Pilavios uručio je prigodnu nagradu i sliku njemačkom treneru Ottu Rehhagelu, izborniku reprezentacije od 2001. do 2010. godine, koji je Grke i doveo do zlata na portugalskom Euru.

Latvija svladala Boliviju: Tri penala, tri pogotka

Latvijci su u turskoj Antalyji pobijedili Boliviju 2:1, s tim da su sva tri pogotka pala iz kaznenih udaraca. Bivši napadač Hajduka Maris Verpakovskis doveo je Latvijce u vodstvo u 42. minuti, da bi na 2:0 povećao veznjak Skonta iz Rige Aleksandrs Cauna. Četiri minute kasnije konačan je rezultat postavio Arce.

Veliko su iznenađenje u Abu Dhabiju priredili Iranci. Momčad izbornika Ghotbija nadigrala je europskog velikana Rusiju 1-0 pogotkom Khalatbarija Limakija u 90. minuti.

Napadač iranskog Zob Ahana zabio je nakon sjajnog soloprodora pogodivši pod gredu Igora Akinfejeva.


Prijateljske utakmice:

Armenija -Gruzija 1:2 (Manucharyan 63-11m / Jašvili 22, Siradze 34)

Iran - Rusija 1-0 (Khalatbari Limaki 90)

Bolivija - Latvija 1-2 (Arce 55-11m / Verpakovskis 42-11m, Cauna 51-11m)


Grčka - Kanada 1-0 (Fetfatzidis 63)

Pročitajte više