Pogledajte sve golove Leverkusena na putu do povijesne titule prvaka Njemačke

Foto: Epa

NAKON što je pet puta bio doprvak, Bayer Leverkusen je prvi puta u povijesti postao prvak Njemačke. I to na kakav način. Leverkusen je pobjedom protiv Werdera rezultatom 5:0 pet kola prije kraja službeno potvrdio naslov. Prvom pratitelju Bayern Münchenu pobjegli su na nedostižnih 16 bodova prednosti. Tako je završilo 11 godina neprekinute dominacije bavarskog kluba u njemačkom nogometu.

Momčad Xabija Alonsa deklasirala je Werder 5:0 golovima Bonifacea, Xhake i tri puta Wirtza. Nestrpljivi navijači Leverkusena probili su se na travnjak odmah nakon završnog pogotka Wirtza i sucu utakmice nije preostalo ništa nego odsvirati kraj. Navijači su opet prodrli na teren i više se nisu vraćali na tribine.

Apotekari pod vodstvom Xabija Alonsa nadmašili su sva očekivanja u njemačkom prvenstvu gdje su dosad zabili 74 gola, a ostalo je još pet kola do kraja. Igraju fantastično, lijepo za oko i ubojito. Nisu bez razloga bez poraza u svim natjecanjima ove sezone, a na OVOM linku možete pogledati sve golove koje su dosad igrači Bayera zabili na putu do povijesne titule. 
 

Pročitajte više