Poljski klub nema novca za dovođenja Hajduka pa organizira koncert ostarjelih rokera

KAO ŠTO Hajduk za svoj rođendan pokušava dovesti Barcelonu, tako poljski klubovi pokušavaju dovesti Hajduk. Iako Splićani za dolazak ne traže dva milijuna eura, Polonia Bytom nije se uspjela dogovoriti s Bilima.

Polonia će 24. listopada slaviti 90. rođendan. Željeli su tom prigodom navijačima pokloniti prijateljsku utakmicu. Pokušavali su dovesti Nottingham Forest, Sheffield United, Hajduk ili Hapoel Tel Aviv - ali bez uspjeha.

"Željeli smo napraviti slavlje za naše navijače, ali pritom ne uzdrmati klupski budžet", rekao je glasnogovornik kluba Marek Pieniazek.

Međutim, problem je u novcu.

"Poslali smo pozivnice mnogim klubovima za naš jubilej. Ponude smo prezentirali Sheffield Unitedu, Hajduku i Hapoelu. Nažalost, njihova su potraživanja bila veća od klupskih mogućnosti", dodao je Pienizek.

Portal NaszeMiasto piše da je Sheffield United za dolazak tražio 100 tisuća funti, što Poljaci nisu mogli platiti. Stoga su se u klubu, umjesto za nogometni spektakl, odlučili za koncert. U Poloniji pišu da će svirati UK legende The Animals što se vjerojatno odnosi na bend Animals and friends, svojevrsni tribute band slavnog britanskog rock benda. Osim toga, nastupit će poljski bend Lzy (Suze) i pjevačica Anna Wyszkoni. Poljski mediji cijeli su događaj popratili naslovom "Suze umjesto utakmice za 90. rođendan".

Pročitajte više