HNL

Pomoćni trener Hajduka kažnjen s tri utakmice zbog divljanja na derbiju

Screenshot: Arena Sport

DISCIPLINSKI sudac Prve HNL Alan Klakočer donio je odluke o kaznama za odgođeni derbi devetog kola između Hajduka i Dinama koji je odigran prošli tjedan, objavljeno je na stranici 1. HNL. Splitski klub kažnjen je sa 60 tisuća kuna, od kojih se 55 tisuća odnosi na korištenje pirotehničkih sredstava domaćih i gostujućih navijača, a pet na tri opomene.

"HNK Hajduk kažnjen je s 55.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo. Pripadnici Torcide, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su zapalili ukupno 50 baklji, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, a zapaljeno je i šest bljeskalica i dvije dimne bombe", stoji u objavi.

"Vezano za prije navedeno nije bilo prekida igre. Pripadnici BBB-a, smješteni na sektoru A zapadne tribine, tijekom utakmice su zapalili jednu baklju", dodaju. "HNK Hajduk dodatno je kažnjen s 5.000 kuna uslijed triju javnih opomena, jedne opomene na klupi i jednog udaljavanja s klupe tijekom utakmice Hajduk - Dinamo."

Dambrauskasovom pomoćniku tri utakmice kazne

Marius Skinderis, pomoćnik trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa, potpuno je izgubio živce u prvom poluvremenu utakmice s Dinamom, koju je splitska momčad dobila 1:0. Nakon što mu je sudac Igor Pajač dao žuti karton zbog prigovora, Skinderis je krenuo prema Pajaču, ali su ga kolege zaustavili. U konačnici je isključen crvenim kartonom, a sada je poznato i kako je kažnjen.

"Marius Skinderis (Hajduk, pomoćni trener) kažnjen je s 1.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti (čl. 53.b DP HNS-a) uslijed isključenja tijekom utakmice Hajduk - Dinamo zbog vikanja na četvrtog suca i odgurivanja istoga u predjelu prsa i to nakon što je bio opomenut žutim kartonom zbog učestalog izlaženja iz tehničkog prostora."

 

Pročitajte više