Ponoćni okršaj Murraya i Del Potroa u Rimu zamalo završio tučom

"UVIJEK ista priča s tobom, stalno ti je nešto i netko kriv i nikada se nećeš promIjeniti. Kao ni tvoja mama koja stalno dobacuje iz gledališta" rekao je Potro mladom Škotu, na što je ovaj skočio s klupe.

Kiša je jučer u Rimu često prekidala mečeve prvog dana četvrtog turnira tenisača iz Masters serije pa su zbog toga neki mečevi završili vrlo kasno. Posljednji su iz Foro Italica otišli Andy Murray i Juan Martin del Potro. Argentinac je predao meč na početku trećeg seta (nakon 0-1) zbog bolova u leđima. Ne bi taj meč zbog toga zasluživao posebnu pažnju da u prohladnoj noći na središnjem terenu od samog početka meča nisu frcale iskre. Makar njih dvojica u seniorskoj konkurenciji nikada nisu igrali međusobno, dobro se znaju iz juniorskih dana ..i ne podnose se.

U prvom setu (7:5) je 20-godišnji Argentinac čvrstom igrom sa zadnje crte dominirao, a svoju nemoć Murray je često iskaljivao na reketu, pritom ne birajući rječnik u kome je dominirala uzrečica f..k. Sudac ga je upozoravao ali to kao da mladog Škota nije posebno uznemiravalo. Usput je izmijenio koju riječ sa svojom majkom Judy koja je sjedila u gledalištu zajedno sa 20-ak ljubitelja tenisa koje kiša i noć nisu otjerali doma.

U drugom je setu Del Potro bio na domak pobjede s breakom i servisom (3:2). No Murray se vratio ali je opet izgubio servis. Kod 4:4 Del Potro je ispalio pravi projektil prema Murrayu koji je bio na mreži. Škot je jedva izbjegao bombu kojom je Argentinac osvojio poen ali ne i gem.

U pauzi Murray mu je prigovorio prilično žustro i ne baš pristojno "Ako misliš da je u redu što me gađaš loptom na mreži ok, ali ja mogu i gore". Del Potro je hladnokrvno odgovorio da je samo tražio način da osvoji poen i da mu je to izgledalo normalno. "Uvijek ista priča s tobom, stalno ti je netko kriv i nikada se nećeš promijeniti. Kao ni tvoja mama koja stalno dobacuje iz gledališta"

Sudac je pokušao prekinuti diskusiju ali Murray nije odustajao. Skočio je s klupe "To neću dopustiti, da mi vrijeđaš majku", uzviknuo je Murray. Nakon tog sudac je oštrije reagirao i zaustavio daljnju raspravu.

Nakon toga Murray je i za vrijeme igre u desetom gemu (5:4) komentirao svaki potez. Na jednu skraćenu loptu Del Potro je zasprintao, pokliznuo se i uhvatio za leđa. Izgubio je servis i set 6:4 i u sljedećem gemu također na jednu skraćenu loptu zastao i otišao na klupu i to je bio kraj. Naravno da se nisu pozdravili, a meč je završio rezultatom 5:7 6:4 1:0, predaja Del Potroa.

Danas na Mastersu u Rimu Ančić i Karlović na Lopeza i Mathieua

Na terene Foro Italica danas izlaze preostala dva hrvatska tenisača. Ančić i Karlović igrat će
na istom terenu - drugi i treći meč iza 13 sati. Mario Ančić protiv ljevorukog Španjolca Feliciana Lopeza ima 2:1, s tim što su samo jednom igrali na zemlji i Ančić je bio bolji u tri seta. Protivnik Ive Karlovića je  Mathieu. Francuz je dobio jedini međusobni meč u dva seta davne 2001. u Cordobi na tvrdoj podlozi.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više