Poplava uništila novi stadion Tottenhama od milijardu funti

Foto: Getty Images / Guliver Image

TOTTENHAM se spremao za otvaranje novog stadiona u listopadu. Međutim, stadion u koji je uloženo gotovo milijardu eura popustio je i prije nego što se otvorio. Naime, stotine litara vode probile su nekoliko razina stadiona u petak jer se cjevčica rasprsnula, a tom prilikom je stradao i strujni stup. Sve je trajalo oko 45 minuta, dovoljno da se odgodi planirano otvaranje.

"Kakav tuš. Bila je to cijev za vodu i jedan od radnika slučajno je to otkrio dok je radio. No bilo je kasno", kaže jedan od njih. 

Voda je brzo potopila unutrašnjost stadiona i sve je bilo pod vodom...

"Svi koji rade oko stadiona pokušali su zaustaviti veliku količinu vode. Šteta će vjerojatno biti opsežna, a sada pokušavamo pronaći uzrok. Bila je to prava poplava, a svi smo ubrzo morali napustiti mjesto jer je smo riskirali strujni udar", objašnjava drugi radnik. 

Ranije ovog mjeseca Tottenham je potvrdio kako planira otvaranje novog stadiona krajem listopada. Ipak, stradao je sigurnosni sustav vrijedan 850 milijuna funti, potvrdio je izvođač radova. 

"Identificirani su problemi s kritičnim sigurnosnim sustavima. To je povezano s dobavljačem za otkrivanje požara", konstatirao je glavni izvršni direktor Mark Reynolds. 

Ranije ovog mjeseca Spurs je najavio da će se njihovo jako iščekivano premještanje u novi stadion Tottenham Hotspur dogoditi krajem listopada, ali čini se da će morati svoje utakmice još neko vrijeme igrati na Wembleyu. 

Pročitajte više