Portsmouth najavio novi stadion vrijedan 6,5 milijardi kuna

ENGLESKI prvoligaš, klub hrvatskog reprezentativca Nike Kranjčara, Portsmouth, danas je na svojoj internet stranici objavio planove za izgradnju novog stadiona.

Investicija vrijedna 600 milijuna funti (oko 6,5 milijardi kuna) uključivat će stadion kapaciteta 36.000 sjedećih mjesta, ali i oko 1500 stanova, ugostiteljskih objekata i prostora sa zabavnim sadržajima.

Ovaj spektakularan stadion projektirali su Herzog i De Meurn, arhitekti zaslužni za Allianz Arenu u Munchenu i Nacionalni stadion u Pekingu, središnji stadion predstojećih Olimpijskih igara 2008. godine. Izgradnju kompleksa uz obalu platit će klub i Stellar Property Group, a stadion bi trebao biti dovršen do 2011. godine.

Sadašnji stadion, čiji su kapacitet od 20.000 mjesta i pomalo zastarjela infrastruktura glavni razlog izgradnje novog, bit će srušen, a na njegovom mjestu sagrađeni stambeni objekti.

"Stadion će biti spektakularan, postavljen u luci uz more. Bit će to nova zora za naš klub, koji uz potporu vlasnika, Alexandrea Gaydamaka nezaustavljivo napreduje. Ovaj stadion, kao i novi planirani kompleks terena za trening u Titchfieldu dokaz su da Portsmouth namjerava igrati nogomet na najvišoj razini.", rekao je Peter Storrie, izvršni direktor Portsmoutha.

M.Č.
Foto:
PompeyFC

Pročitajte više