Transferi

Portugalci: Guardiola ispao iz Lige prvaka pa naručio pojačanje od 120 mil. eura

Foto: EPA

NAKON što je Manchester City ovog tjedna ispao iz Lige prvaka, mnogi stručni komentatori i analitičari počeli su predbacivati Pepu Guardioli milijune koje je potrošio od svog dolaska u Manchester. Naravno, problem je u tome što uz uloženo nije stigla i titula Lige prvaka. 

U samo tri godine na klupi Cityja za pojačanja je dao 608 milijuna eura. S obzirom na to, ali i na to da je za tri godine u Bayernu na igrače po želji potrošio 204 milijuna eura, ispada da je u ova dva kluba samo na odštete za nove igrače potrošio 812 milijuna eura. Ali bez uspjeha u Ligi prvaka.

Prozivaju ga zato što troši milijune, a on je spreman na nova ulaganja

Odgovor Cityja i španjolskog trenera trebao bi stići u obliku novog velikog transfera, barem tako piše portugalska televizijska kuća TVI koja javlja da je City spreman platiti 120 milijuna eura za Joaa Felixa iz Benfice.

Felix je jedan od najtraženijih igrača na tržištu, niz klubova izrazio je želju da ga dovede, a City bi baš to mogao i napraviti. Dok Juventus i ostali zainteresirani klubovi razmišljaju kako sniziti cijenu i aukciju počinju na 75 milijuna eura, moglo bi se dogoditi da City jednostavno plati čelnicima Benfice ono što traže i potpiše igrača. 

Bio bi to velik posao za City, Felix im nije nužan, imaju prema naprijed nekoliko sjajnih opcija, ali tako bi poslali poruku da mogu konkurenciji uzeti bilo kojeg igrača kojeg požele. A to je poruka koja nekad vrijedi i 120 milijuna eura. 

 

Pročitajte više