Portugalci traže brisanje Ronaldovog žutog kartona: "Najveće bi zvijezde trebale biti zaštićenije"

PORTUGALSKI nogometni savez zatražio je od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da izbriše žuti karton "dodijeljen bez razloga" Cristianu Ronaldu.

Napadaču madridskog Reala javna je opomena pokazana u 21. minuti utakmice protiv Obale Bjelokosti odigrane u utorak u sklopu prvoga kola skupine G Svjetskog nogometnog prvenstva kojem je domaćin JAR.

Dobio ga je Ronaldo nakon što se sucu utakmice Jorgeu Larriondi požalio na start bjelokošćanskog braniča Guy-Rolanda Demela. Uz kapetana portugalske reprezentacije i Bjelokošćanin je istovremeno kažnjen na jednak način.

Portugalski nogometni savez tvrdi da je Ronaldo bio "gurnut i vrijeđan" od suparničkog igrača, no da na provokaciju nije odgovorio već mirno odšetao dalje. Spominje se i nedosljednost u sudačkom kriteriju.

Ronaldo: Najveće bi zvijezde trebale biti zaštićenije     

Prvo ime portugalske vrste, član madridskog Reala Cristiano Ronaldo požalio se na grubu igru kojom suparnici zaustavljaju najbolje nogometaše na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Ronaldo je zaradio žuti karton u utakmici 1. kola protiv Obale Bjelokosti nakon što ga je pokosio Guy-Roland Demel.

Najskuplji nogometaš današnjice je uzvratio Bjelokošćaninu uvredom, a potom se požalio i sucu koji mu je nakon svega dodijelio opomenu.

"Najveće zvijezde suci trebaju štititi više nego što to čine na ovom SP-u. Nekad mi odluke sudaca stvarno nisu jasne. Njihova je dužnost da stanu u zaštitu najboljih igrača", poručio je Ronaldo.

Pročitajte više