Portugalski list: "Hrvatska - balkanska momčad"

POVODOM ždrijeba za Europsko prvenstvo koji će se održati u nedjelju u Lisabonu portugalski dnevnik Correio da manha predstavio je reprezentacije koje će u njemu sudjelovati, tako i hrvatsku.

List piše o hrvatskoj reprezentaciji kao o najnediscipliniranijoj momčadi proteklih kvalifikacija, koja je skupila 28 žutih i 2 crvena kartona, prenose Sportske novosti.

Svoju igru, prema portugalskom dnevniku, Hrvatska temelji na kolektivu i čvrstoj obrani kojom "caruju Igor Tudor, stoper Juventusa, i Dario Šimić, branič Milana".

Correio dalje tvrdi kako je glavni problem hrvatskog izbornika bila nedjelotvornost napadača, no unatoč tome Hrvatska se borila za prva dva mjesta u skupini, zajedno s Belgijom i Bugarskom.

Kao glavna zvijezda momčadi izdvojen je napadač Monaca Dado Pršo, a konačni je zaključak lista da će Hrvatska na Europskom prvenstvu namučiti ugledne reprezentacije.

Najveća zanimljivost u tekstu o hrvatskoj reprezentaciji je dio u kojem se spominje da je "balkanska momčad u posljednjem kolu uspjela pobijediti Bugarsku i osigurati dodatne kvalifikacije".

Dodajmo još da se kapetan hrvatske reprezentacije Boris Živković nalazi na popisu vratara.

Pročitajte više