euro 2020

Portugalski mediji: Njemački tenkovi su nas pregazili i bacili pred Francuze

Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

POVIJESNI poraz doživio je aktualni prvak Europe predvođen Cristianom Ronaldom.

U drugom kolu skupine na Euru Njemačka je u Münchenu pobijedila 4:2 Portugal, koji je tako postao prvi nositelj europskog naslova koji je prilikom obrane titule primio četiri gola u utakmici. 

Mediji u Portugalu ovako pišu o debaklu na Euru: "Njemački tenkovi uništili su slabu portugalsku obranu", naslov je u sportskom dnevniku A Bola. 

U tekstu piše: "Ronaldo je u 15. minuti donio vodstvo Portugalu, ali do kraja poluvremena su autogolovi Rubena Diasa i Raphaela Guerreira pokrenuli kolaps obrane prvaka Europe, koju su u drugom dijelu dokrajčili Kai Havertz i Robin Gosens. Diogo Jota uspio je samo ublažiti poraz. Ovim rezultatom Portugal je pao na treće mjesto skupine sa samo tri boda te se u zadnjem kolu za prolazak mora boriti protiv prvaka svijeta Francuske." 

Record također u prvi plan stavlja to što je pred Portugalom nakon ovog poraza najteži zadatak - vađenje protiv prvog favorita za europski naslov. "Reprezentacija je počela dobro Ronaldovim golom u 15. minuti, ali nakon toga se Njemačka pokazala superiornom. Havertz i Gosens dotukli su nas i ostavili u gotovo bezizlaznoj situaciji."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više