POSLJEDNJI TANGO Messija čeka natopljeni teren na kojem je Argentina dobila jednom u zadnjih 16 godina

Foto: Screenshot

ARGENTINA večeras u Quitu (1.30 sati) igra odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za SP. Momčad Jorgea Sampaolija, nakrcana zvijezdama najvećih svjetskih klubova, u ozbiljnoj je opasnosti da prvi put od 1970. godine ne ode na Svjetsko prvenstvo.

Rezultati by SofaScore

Računica je dosta jasna. Argentina bi pobjedom osigurala najmanje dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda, a za izravni plasman treba joj remi Perua i Kolumbije ili da Čile ne pobijedi u Brazilu. U slučaju remija s Ekvadorom ići će u dodatne kvalifikacije ako Kolumbija izgubi u Peruu s barem dva razlike, a Paragvaj ne dobije Venezuelu. Čak i s porazom mogu u dodatne. U toj malo vjerojatnoj kombinaciji Paragvaj ne smije pobijediti Venezuelu, a Peru mora kod kuće izgubiti od Kolumbije većom razlikom nego Argentina.

U svakom slučaju - dramatično je. Plasman je odavno osigurao Brazil, a Urugvaj samo neka luda teorija može odvesti u dodatne kvalifikacije pa se i oni smatraju sigurnima. Argentina, koja je zabila samo 16 golova u 17 utakmica, nevjerojatno si je zakomplicirala ionako tešku situaciju remijem (0:0) s Peruom u Buenos Airesu pa je pobjeda u Quitou praktički imperativ.

Dobra vijest za Messija i društvo je da je Ekvador izgubio pet utakmica zaredom i nema previše rezultatskog motiva, a igrat će bez kapetana Antonija Valencije koji je suspendiran. Loša vijest je da je Argentina u zadnje četiri utakmice zabila jedan jedini gol i to kod kuće Venezueli, a u Ekvadoru je pobijedila jednom u zadnjih 16 gostovanja (2002. godine, 2:0). Da stvar bude bolja, utakmica se igra na stadionu Atahualpa na 3000 metara nadmorske visine, koji je zadnjih dana natopila obilna kiša i pitanje je u kakvom će stanju biti za utakmicu.

Jučer je na njemu bilo golemih lokvi, a danas se prije utakmice očekuju pljuskovi što bi moglo itekako otežati posao "gaučosima". Iako je cijelu utakmicu s Peruom odsjedio na klupi, Paulo Dybala će gotovo sigurno započeti večerašnji susret, iako je nedavno izjavio da ne može biti u isto vrijeme s Messijem na terenu jer igraju na istim pozicijama.

Sve to će se zaboraviti u Quitou, Sampaoli će na teren poslati sve što ima. Kiks jednostavno nije opcija...

Pročitajte više