Povijesna pobjeda Portugala, Talijanima presudio potjerani napadač Milana

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVI put od 1957. godine i tadašnjih kvalifikacija za SP Portugal je uspio pobijediti Italiju u jednom natjecateljskom dvoboju. I to bez Cristiana Ronalda. Europski prvak slavio je u Ligi nacija (Liga 1, skupina 3) protiv Azzurra s 1:0. Pobijedili su Portugalci istim rezultatom istog protivnika u ljeto 2015, ali je tada bila utakmica prijateljskog i pripremnog karaktera u Genevi, dok je ovo večeras prava povijesna pobjeda u Lisabonu - za bodove.

Spašavao je Talijane sjajni vratar Gianluigi Donnarumma, koji je zaustavljao udarce Bernarda Silve, Pizzija, Renata Sancheza... Međutim, u 48. minuti gostima nije bilo spasa. Bruma je dodao na desnoj strani šesnaesterca za Andre Silvu, koji je primio loptu i plasiranim udarcem poslao loptu u donji lijevi kut gola za veliku pobjedu u Ligi nacija.

Portugalski napadač prošlog je ljeta stigao u Milan iz Porta za 38 milijuna eura, ali je u 40 utakmica zabio 10 golova, što nije bilo dovoljno da ostane na San Siru i ove sezone. Završio je na posudbi u Sevilli, gdje je u šest nastupa već postigao tri pogotka do sada i potvrdio kako mu više odgovara poletna La Liga od tvrde Serie A, a večeras je presudio reprezentaciji čiji mediji plasirali kritike na njegov račun prošle sezone. 

Silva je zabio 14. gol u 29. nastupu za nacionalnu selekciju i donio joj prva tri boda u Ligi nacija, u čijoj skupini Talijani s dvije utakmice imaju bod, koliko i Poljska sa susretom manje. 

Također, Pepe je odigrao 100. utakmicu za Portugal te drži šesto mjesto na vječnoj ljestvici nastupa, a rekorder je Cristiano Ronaldo sa 154 utakmice i 85 golova. Navijači su se zahvalili 35-godišnjem braniču koreografijom na startu utakmice koju će Portugalci zasigurno dugo pamtiti. 

Pročitajte više