Povijesni UFC 193: Ronda, Hunt, Big Foot, Struve i Perosh ispred 70 tisuća ljudi

Foto: Fightsite

ETIHAD STADION stadion u australskom Melbourenu, koji prima i do 70 tisuća gledatelja za ovu priliku, je domaćin UFC-a 193. Priredbe koja bi prema svemu sudeći mogla srušiti rekordnu posjećenost jednog eventa elitne promocije koja za sada iznosi 55 723, a dogodila se na UFC-u 129 u Kanadi. Noć sa subote na nedjelju 15. studenog obavezno rezervirajte za jedan od najjačih evenata UFC-a u 2015. Izravni prijenos UFC-a 193 počinje u 04:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.com-u.

Mnogo raznih kombinacija je bilo kada govorimo o glavnoj borbi večeri UFC-a 193, no na koncu, nakon mnogo promjena, izbor je ipak pao na najpopularniju individuu u promociji u ovom trenutku - prvakinju Rondu Rousey. Neprikosnovena vladarica bantam divizije i žena koja prodaje "milijune" PPV-a će tako po sedmi put ući u slavni oktogon s namjerom za zadrži svoj pojas prvakinje. Ovaj put će na drugoj strani stajati svjetska boksačka šampionka kojoj gotovo nitko ne daje previše šanse - Holly Holm. No, u nedostatku ozbiljne konkurencije (Ronda ih je sve već pokorila), UFC se morao odlučiti za Holm kojoj će to biti 9. meč u karijeri, a tek treći u UFC-u. Ranije je ova "boksačica" slavila protiv Pennington i Reneau što je bilo dovoljno za izazivačku poziciju. Doduše, Holm je vrhunska udaračica koja u 9 profesionalnih mečeva ne zna za poraz te je za sada nanizala čak šest impresivnih nokauta. Takvi rezultati se nikako ne smiju potcijeniti posebno, ako znamo da je upravo stojka najslabiji dio Rondine "igre".

A što reći o nevjerojatnoj Rondi? Posljednje tri obrane naslova je odradila za 64 sekunde - ZBROJENO! Nokautirala je Davis, "armbarirala" Zingano, pa ponovno nokautirala Correiu. Ranije obrane i pobjede niti ne treba spominjati jer su već ušle u legendu slobodne borbe. U ovom trenutku ona izgleda nepobjedivo!

Dvoboj Ronde i Holly nije jedini meč za titulu u Melbourneu. Poljakinja Joanna Jedrzejczyk će drugi put pokušati obraniti svoj pojas prvaka u slamka kategoriji protiv Kanađanke Valerie Letourneau. S obzirom na tek nedavno pokrenutu diviziju, ne čudi da je Letournea šansu za osvajanje pojasa dobila već nakon tri meča u UFC-u. Ranije je nastupala na manje poznatim promocijama, a kada letimično pogledate te rezultate ističu se porazi od Gadelhe, Kaufman i Davis, tri poznata imena koja smo upoznali u UFC-u.

Hunt i Big Foot u revanšu godine

Ono što će Australce, ali i širu MMA publiku zasigurno više zanimati od "co-main eventa" jest veliki revanš između Marka Hunta i Antonija "Big Foot" Silve. Ne treba posebno naglašavati da se "Super Samoanac" u Melbourneu osjeća kao kod kuće te da će imati ogromnu pomoć s tribina Eithad stadiona. Hunt i Silva su 2013. odradili jedan od najboljih mečeva u povijesti UFC-a. Krvavi obračun je na koncu završio "neudlučenim ishodom", no kako je Brazilac pao na doping testu, meč je naknadno preinačen u "No Contest". Ono što upada u oči kada pogledate posljednje mečeve Marka Hunta jest neviđeno težak raspored koji bi, ako se ovako nastavi, vrlo brzo mogao zaključiti karijeru ovog legendarnog borca. Malo je reći da UFC Hunta ne štedi pa ga iz meča u meč guraju na najteže moguće protivnike. Poraz nokautom od Juniora dos Santosa, već spomenuti okršaj s Big Footom, slavlje protiv Nelsona te porazi nokautom od Werduma i Miočića su njegovi posljednji nastupi. "Big Footu" nije ništa mnogo lakše pa je i on nanizao teške protivnike poput Velasqueza, Hunta, Arlovskog, Mira te u posljednjem meču Paleleija. Upravo ga je to slavlje ostavilo u UFC-u te mu donijelo priliku za revanš s Huntom.

Whittaker jedini Australac na "main cardu"

Robert Whittaker je jedini Australac na "main cardu", a njemu će se suprotstaviti neizmjerno talentirani Amerikanac Uriah Hall. Whittaker iza sebe ima tri uzastopna slavlja, dok Hall u posljednjih  šest mečeva ima tek jedan poraz. Obojica su u vrhunskoj formi te pretendiraju na izazivačku poziciju u srednjoj kategoriji. Upravo bi slavlje za jednog ili drugog u međusobnom obračunu bio veliki korak prema tom cilju.

Glavni program u Melbourneu će otvoriti još jedan teškaški dvoboj, onaj između "Nizozemskog nebodera" Stefana Struvea i Amerikanca Jareda Rosholta.

Ne možemo ne spomenuti novi nastup hrvatskog Australca Anthonyja Perosha koji u četrdesetima doživljava novu mladost. "The Hippo" se za dvoboj protiv Giana Villantea spremao u američkom Albuequerqueu kod slavnog Grega Jacksona. Jesu li dalek put i naporne pripreme urodile plodom, saznat ćemo u jednom od uvodnih dvoboja UFC-a 193.

UFC 193: Rousey vs. Holm

Ronda Rousey vs. Holly Holm
Joanna Jedrzejczyk vs. Valerie Letourneau

Mark Hunt vs. Antonio Silva
Uriah Hall vs. Robert Whittaker
Jared Rosholt vs. Stefan Struve

Uvodne borbe:

Akbarh Arreola vs. Jake Matthews
Kyle Noke vs. Peter Sobotta
Anthony Perosh vs. Gian Villante
Danny Martinez vs. Richie Vaculik
James Moontasri vs. Brendan O'Reilly
Daniel Kelly vs. Steve Montgomery
Steven Kennedy vs. Richard Walsh
Ryan Benoit vs. Ben Nguyen

 

UFC 193 - Rezultati vaganja (rezultati su u lbs)

Ronda Rousey (134) vs. Holly Holm (134) 
Joanna Jedrzejczyk (114) vs. Valerie Letourneau (115) 
Mark Hunt (265) vs. Antonio Silva (263)
Uriah Hall (185) vs. Robert Whittaker (185)
Jared Rosholt (239) vs. Stefan Struve (265)

Akbarh Arreola (155) vs. Jake Matthews (155)
Kyle Noke (169) vs. Peter Sobotta (169)
Anthony Perosh (205) vs. Gian Villante (205)
Danny Martinez (125) vs. Richie Vaculik (125)

Daniel Kelly (185) vs. Steve Montgomery (185)
Steven Kennedy (169) vs. Richard Walsh (170)
James Moontasri (170) vs. Anton Zafir (170)
Ryan Benoit (125) vs. Ben Nguyen (126)

Pročitajte više