Povratak na mjesto "zločina": Hauge s Ukrajincima kojima je sudio finale kupa

NORVEŽANIN koji je pomogao Werderu da izbaci Dinamo iz Lige prvaka stari je poznanik Ukrajinaca: 2005. je sudio finale njihovog kupa između Dinama i Šahtara.

Ovog suca ne treba previše predstavljati maksimirskoj publici koja ga se nažalost dobro sjeća iz utakmice 3. pretkola Lige prvaka 2007. Dinamo - Werder 2:3 kada je poklonio penal gostima iz Bremena i tako ih gurnuo u Ligu prvaka.

Hauge je Fifin i Uefin čovjek od povjerenja jer iza sebe već iam suđenje u finalu SP (U-20 reprezentacija) 2005, a godinu prije je sudio utakmicu Uefinog superkupa. U Ligi prvaka je odsudio preko 40 utakmica, a 2006. je vodio finale Lige prvaka.

Ukrajinci podsjećaju kako subota na Maksimiru neće biti prvi pu da Hauge sudi njihovoj reprezentaciji: u kvalifikacijama za Euro 1996 (gdje su bili zajedno sa Hrvatskom u skupini) bio je glavni sudac na utakmici protiv Estonije (1:0) , kao i u kvalifikacijskom susretu njihove reprezentacije i Španjolske (1:2) za Euro 2004.

U povijest ukrajinskog nogometa ušao je prije četiri godine kada je kao prvi strani sudac vodio utakmicu finala ukrajinskog kupa u kojoj je Dinamo slavio protiv Šahtara 1:0.

Zvonko Alač
Foto: Index

Pročitajte više