otkaz biliću

Poznat je razlog Bilićevog otkaza. Nema veze s porazima

Foto: Reuters

SLAVEN BILIĆ dobio je otkaz u West Bromwich Albionu nakon utakmice u kojoj je izborio bod protiv jedne od najjačih ekipa lige, Manchester Cityja. Mnoge je iznenadio tajming, no poznato je da loši rezultati kluba koji je Bilić vratio u Premiership nisu razlog njegovog odlaska.

 

> ANALIZA Evo zašto Bilić nije zaslužio otkaz. Znao je točno što će se dogoditi 

Problem je od prvog dana u odnosu sa sportskim direktorom kluba Lukeom Dowlingom. Biliću je jako zasmetalo što je imao limitiran budžet za transfere prošlog ljeta i od početka sezone nije u dobrim odnosima s Dowlingom. Bilić se nije ustručavao javno kritizirati čelnike kluba zbog sportske politike, posebno zbog prodaje igrača iza leđa i odugovlačenja s već dogovorenim transferima na koje je hrvatski trener računao. 

Dan prije početka priprema u Engleskoj Bilić nam je kazao kako će WBA uvijek ostati jo-jo klub ako ne odluči uložiti novac da bi zaradio ostanak u Premiershipu.

"Ovo je NBA, ovo je Hollywood. S novcem ne možeš napraviti sve, ali ovdje bez novca ne možeš ništa", rekao je Bilić za Index i bez ustručavanja nizao propuste uprave klube.

"Puno više sam očekivao", otvoreno je kazao.

Loš odnos među vodećim ljudima kluba nastavio se tijekom sezone, kao i niz WBA bez bodova. 

"Napetost se dizala otkako je Slaven shvatio da će imati samo 25 milijuna funti za dovođenje igrača, plus novci od prodaje igrača. Usporedite to s Leedsom koji je potrošio 100 milijuna funti prije nego što je uopće zaigrao prvu utakmicu u Premier ligi. West Brom se uvijek branio da je Bilić znao da će mu budžet za transfere biti limitiran, no hrvatski trener se branio kako nije znao da će taj limit biti tako jako limitiran", objavio je danas Daily Mail.

Bilić je od početka bio osuđen na propast

Bilić je bio u pravu. Gotovo nijedan klub koji nije uložio u transfere nakon ulaska u Premier ligu nije izborio ostanak. Razlika između Premiershipa i Championshipa je prevelika, a to se jasno vidi u rezultatima Albiona koji ima praktički istu ekipu kao u drugoj ligi. Nekoliko novih lica je nedovoljno.

WBA nakon 13 kola ima 7 bodova uz samo jednu pobjedu, četiri remija i osam poraza. Drži pretposljednje mjesto na tablici Premier lige.

Bilića će na klupi zamijeniti Sam Allardyce, specijalist za spašavanje klubova od ispadanja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više