Poznati novi parovi osmine finala: U poslastici Njemačka i Engleska, SAD protiv Gane

I DRUGI dan posljednjeg, trećeg kola igre po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi bio je sve osim dosadan. Doslovce se do posljednjeg trenutka nije znalo tko će proći u nokaut fazu, a tko će nakon srijede pakirati svoje kofere. U osmini finala gledat ćemo okršaj Engleske i Njemačke, odnosno Gane i SAD-a.

Na žalost čitave Australije i svih poklonika Klokana, niti pobjeda protiv Srbije nije im donijela željenu osminu finala. Prolaska ih je koštala lošija gol-razlika u odnosu na večeras također poraženu Ganu. Srbi su bili svjesni da im za prolazak treba pobjeda, a gol Cahilla uništio im je nade da bi u JAR-u mogli opravdati naziv dark horsea iako im je na kraju igrao i remi. Na koncu će Afriku napustiti kao posljednjeplasirana momčad skupine D.

Nijemci su još jednom dokazali onu staru "svi igraju nogomet, ali na koncu Nijemci uvijek slave". Unatoč neuvjerljivoj predstavi protiv Srbije u drugom kolu, Elf se uspio uzdići, slaviti protiv Gane i u osminu finala otići kao prvoplasirana momčad grupe. No, niti oni sami vjerojatno nisu računali da će im to prvo mjesto zapravo donijeti više muke nego sreće, odnosno Englesku, a ne SAD.

Poslastica osmine finala: Engleska - Njemačka

Dobar start protiv Srbije i bolja gol-razlika na koncu su i Ganu lansirali u nokaut fazu unatoč porazu protiv Nijemaca. Čeka ih pomalo neuvjerljiva Amerika koja se spletom okolnosti i spretnim golom u sudačkoj nadoknadi protiv Alžira dočepala osmine finala s prve pozicije u grupi C.

Nogometni će ljubitelji reći da je okršaj Engleza i Nijemaca stigao prerano i da će međusobnim susretom ispasti realno kvalitetnija momčad i od Gane, ali i od SAD-a. S druge strane, Amerikanci su objektivni favoriti protiv Ganaca koji će braniti afričku čast. Ipak, sve su prognoze suvišne.

Osimina finala

27. lipnja (Bloemfontein) Njemačka - Engleska

26. lipnja (Rustenburg) SAD - Gana

Pročitajte više