S(P)RETNI BAYERN SRUŠIO SEVILLU Nijemci preokretom osvojili Andaluziju

Foto: Getty Images / Guliver Image

ULOGU favorita Bayern je opravdao kod Seville u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka - 2:1. Njemački prvak do pobjede je došao preokretom na sretan i spretan način, pa ima odličnu prednost uoči uzvrata na svojoj Allianz Areni 11. travnja.
 
Španjolska momčad odigrala je još jednu strašnu europsku utakmicu ove sezone, a povela je golom Pabla Sarabije. Napadač andaluzijske ekipe najprije je u 20. minuti promašio nemoguće, ostao je sam na 10 metara, ali je poslao loptu pored desne vratnice, za uzdahe na Sanchez Pizjuan stadionu. 
 
Ipak, uspio se iskupiti 12 minuta kasnije. Escudero je ubacio s lijeve strane na desnu, a Sarabia pokupio loptu pored neopreznog Bernata i zakucao loptu u mrežu, na totalno oduševljenje tribina i veliko vodstvo. 
 

 
No, radost nije dugo potrajala. Već u 37. minuti Nijemci su stigli do izjednačenja i to uz mnogo, mnogo sreće. James Rodrigues, koji je samo minutu ranije ušao u igru umjesto Artura Vidala, odmah je povukao i dodao za Riberyja na lijevoj strani, a njegov ubačaj skrenuo je Jesus Navas i lopta je završila u golu. Pokušao je vratar Soria spasiti stvar, ali je lopta od vratnice završila iza njegovih leđa za 1:1. 
 
U drugom poluvremenu gosti su dodali gas, a Soria u 66. spasio već viđeni pogodak. Javi Martinez je nakon ubačaja ostao sam na drugoj vratnici i šutirao, ali je vratar Seville čudesno spasio gol pod gredu. 
 
Međutim, samo dvije minuta kasnije nije mogao ništa učiniti. Riber je s lijeve strane ubacio na drugu vratnicu za Thiaga Alcantaru, koji je šutirao glavom i pogodio nesretnog Escudera, od kojeg je lopta završila u mreži i prevarila Soriju. 
 
Time je momčad Juppa Heynckes uz puno sreće stigla do pobjede 2:1, te je sada na korak od polufinala, osim ako sudbina ne odluči na isti način nagraditi Sevillu u Munchenu i otvoriti joj priliku za senzaciju. 

Pročitajte više