Predsjednik Hajduka: Ako je Pejin budućnost hrvatskog suđenja, onda je to tragedija

Foto: Screenshot

IVAN KOS, predsjednik Hajduka, sinoć je gostovao u prvoj emisiji portala Nogometplus.

Između ostalih tema, Kos je prokomentirao i situaciju u HNS-u, sudačkoj organizaciji, odnosu Hajduka s ostalim klubovima...
 
Predsjednik Ivan Kos ističe kako je veliki problem hrvatskog suđenja činjenica da Hrvatska nema predstavnika u europskim natjecanjima, za razliku od drugih zemalja, koje su puno manje od Hrvatske.

Dotaknuo se i aktera prošlog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru (0:1) - Tihomira Pejina.
 
"Pejina poznajem, ako je to budućnost hrvatskog suđenja, onda je to tragedija", iskren je bio Kos.
 


Kos se dotaknuo i posljednje Skupštine HNS-a koju su predstavnici Hajduka napustili, a uz to je izjavio: "To je bila parada apsurda, koja oslikava stanje u Savezu. Iza toga stoji jedna močvara, ja nemam problem javno reći da je to tako."
 

Nakon razgovora sa Savezom, Kos je naglasio kako unutar nogometnih klubova ima puno prljavštine. Njegov je cilj da nastaviti širiti svijest kako stvari trebaju funkcionirati, odnosno da klubovi trebaju težiti obliku samoodrživosti, uz naglasak da pozdravlja svaku investiciju, ne ulazeći u to kakav interes iza iste stoji, no da investiranje u obiteljska nogometna gospodarstva, gdje je fokus isključivo na rezultat prve momčadi bez stvaranja dugoročne baze, nije pravi put.

Cijeli razgovor Ivanom Kosom možete pogledati u videu ispod.

Pročitajte više