Premiership nije počeo, ali rat navijača jest: Pogledajte kako Chelseajevi podjebavaju Liverpoolove

Foto: Twitter, Screenshot YouTube

RIVALITET između Chelseaja i Liverpoola ne traje kao neki puno slavniji animoziteti u engleskom nogometu, uglavnom zato jer se klub iz Londona tek dolaskom Romana Abramoviča i njegovog kapitala ugurao među velike, no u posljednjih nekoliko godina odnos između ta dva kluba sve je samo ne prijateljski.
 
Igrači se ne vole javno, treneri se međusobno provociraju, a navijači se otvoreno mrze.
 
U svijetlu takvih odnosa u četvrtak će se na kultnom Rose Bowl stadionu u Pasadeni odigrati prijateljska utakmica između Bluesa i Redsa u sklopu International Champions kupa, turnira koji se igra uoči početka Premiershipa.
 
Međutim, ako je suditi prema potezu američkih navijača Chelseaja, taj će dvoboj biti sve samo ne prijateljski. Naime, navijači kluba sa Stamford Bridgea već su izradili transparent na kojem piše Terry – Slippy G 4:0.
 
Naravno, znamenke na transparentu odnose se na broj naslova prvaka Engleske (John Terry je četiri puta bio prvak, a Steven Gerrard nije bio niti jednom), a Slippy G (Klizavi G) nadimak je koji je dobio legendarni kapetan Redsa (od 2015. član lokalnog LA Galaxyja), kad se u ključnom meču za naslov prvaka Engleske protiv Chelseaja poskliznuo, što je Demba Ba iskoristio i oteo Liverpoolu jedinstvenu priliku za jedini naslov otkako je Premiershipa (1992.).
 
 
Ako je suditi po predigri, sama utakmica mogla bi biti i više nego zanimljiva, a jadnoga Gerrarda ta će pogreška očito proganjati do kraja života.
 

Pročitajte više