Prije dva tjedna igrao je nogomet s Bobanom, a sad je na crnoj listi zbog terorizma

Foto: Getty Images, screenshot

EGIPATSKA nogometna legenda Mohamed Aboutrika završio je na terorističkoj "crnoj listi" u vlastitoj zemlji zbog navodne povezanosti s "Muslimanskim bratstvom". Optužen je za financijsko pomaganje islamističke organizacije koja se u Egiptu smatra terorističkom.

Prije samo nekoliko tjedana igrao je sa Zvonimirom Bobanom, Giannijem Infantinom i Maradonom nogomet na zaleđenom travnjaku u Zurichu, uoči FIFA-ine svečane dodjele nagrada za najbolje igrače u 2016., a sad ga smatraju zločincem. Zasad će mu zabraniti putovanje, oduzet će mu putovnicu i zamrznuti novčana sredstva.

Aboutrika se nije prvi put našao na udaru kritike zbog svojih političkih stavova. Prije pola desetljeća podržao je Mohameda Morsija, člana "Muslimanskog bratstva" na predsjedničkim izborima u Egiptu. Javnost se podijelila zbog njegova angažmana, a mnogi nogometni navijači napali su ga zbog njegova političkog angažmana.

Prije dvije godine egipatske vlasti već su ga jednom uhitile, a njegov odvjetnik Mohamed Osman najavio je žalbu zbog novih optužbi i negirao da je Aboutrika upleten u djelovanje terorističkih skupina.

 

Pročitajte više