PRIJELAZNI ROK Novi Hrvat u Seriji A, Badstuber prešao u Schalke

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAJNOVIJE vijesti s nogometne tržnice pratite iz sata u sat na Indexu. Zimski prijelazni rok započeo je prvim danom 2017. godine i trajat će do kraja siječnja, a sva nagađanja, sve ponude i sve transferi možete pratiti na jednom mjestu čim se dogode.

DVANAESTI DAN PRIJELAZNOG ROKA:

22:38 Manchester United je odbio 15 milijuna eura od Lyona za Memphisa Depaya. United bi se rado riješio Nizozemca, ali budući da ga je platio 30 milijuna eura prije godinu i pol, tražit će puno više novca.

20:00  Mladi hrvatski nogometaš Bruno Petković (22) napustio je redove talijanskog drugoligaša Trapanija i karijeru će nastaviti u prvoligašu Bologni. Prema pisanju talijanskih medija Petković je preselio u Bolognu za 1,2 milijuna eura odštete.

18:00 Holger Badstuber, njemački reprezentativac i dosadašnji nogometaš minhenskog Bayerna, potpisao je za Schalke na tri i pol godine, do ljeta 2020. i tako završio nagađanja o mogućem transferu u Manchester City. Schalke je danas potvrdio transfer i duljinu ugovora, a visina odštete nije poznata.

17:30  WEST HAM ODBIO 22 MILIJUNA ZA PAYETA! Slaven Bilić i West Ham i dalje traže pojačanja za nastavak sezone, no čini se da bi kraj prijelaznog roka mogli dočekati oslabljeni u napadu.

Simone Zaza sigurno napušta London, gdje je igrao na posudbi iz Juventusa, a za njegove usluge zainteresirana je Valencia koja je već napravila prve korake i kontaktirala talijanski klub. Vjerojatno će otići na novu posudbu do kraja sezone.

U West Ham je stigla i bogata ponuda za Dimitrija Payeta koji više ne želi igrati za Bilićevu momčad. Marseille je za iskusnog Francuza ponudio 22 milijuna eura, ali West Ham je to odbio.

Prije samo godinu i pol Marseille ga je prodao Hammersima za gotovo 15 milijuna eura, a novi vlasnik francuskog kluba najavio je ulaganja u prijelaznom roku kako bi izborio mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.   

Osim Marseillea, i PSG je zainteresiran za Payeta te su navodno spremni ponuditi i puno veći iznos kako bi se pojačali pred završni juriš na titulu.  

17:00 Nekad veliki talent Barcelone i Španjolske Bojan Krkić blizu je prelaska iz Stoke Cityja u Middlesbrough, javljaju engleski mediji.

Nogometaš srpskog porijekla u potrazi je za većom minutažom nakon što je samo jednom odigrao svih 90 minuta ove sezone. Middlesbrough ima velikih problema s realizacijom i u 26-godišnjem Krkiću vidi idealno rješenje koje su spremni platiti oko 10 milijuna eura.

15:23 Claudio Ranieri dao je zeleno svjetlo Jeffu Schluppu za odlazak iz Leicester Cityja. Najzainteresiraniji je Crystal Palace, čiju ponudu od 11 milijuna eura je engleski prvak odbio. Leicester želi koji milijun više.

15:20 Engleska kladionica SkyBet ponudila je oklade na sudbinu Dimitrija Payeta u West Hamu. Koeficijent na ostanak u West Hamu je 1.90, a nakon toga je najrealnija opcija transfera u Marseille, na što je koeficijent 3.25. Smatrate li da će Payet otići u Kinu, na jednu uloženu kunu zaradit ćete osam, koliko je i koeficijent na prelazak u Manchester United.

15:15 Napadač Juventusa Paulo Dybala rekao je Rai Sportu da unatoč velikom interesu Reala i Barcelone želi ostati u Juventusu.

"Teško je odbiti takve klubove, ali ja sam prezadovoljan u Torinu. Želio bih ostati što duže, no to nekad ne ovisi samo o igraču", rekao je 23-godišnji Argentinac, koji je u Juventus stigao iz Palerma 2015. godine za 32 milijuna eura.

14:30 Watford je na korak od pojačanja. U englesku momčad na posudbu iz Evertona stiže bivpi igrač Manchester United Tom Cleverley, koji bi tijekom dana trebao proći liječničke preglede i službeno postati nogometaš Watforda.

14:00 Schalke je predstavio dva siječanjska pojačanja. U pitanju su Holger Badstuber, koji je stigao iz Bayerna na posudbu, te Guido Burgstaller iz Nurnberga.

13:30 Šokantno: Bijesni Dimitri Payet ne želi više igrati za West Ham, što je potvrdio i hrvatski trener Slaven Bilić. > Opširnije

13:00 Manchester United produžio je ugovor s Marouanom Fellainijem do ljeta 2018. godine. Veznjak je često bio blizu napustiti Old Trafford, no kod Josea Mourinha se sve promijenilo.

12:30 SLUŽBENO: Adel Taarabt novi je igrač Genoe. Marokanac je stigao iz Benfice na posudbu, a u Serie A se vraća nakon tri godine, jer je 2014. nasupao za Milan.

"Prošao sam kroz težak period, ali sam spreman. Želim postići puno golova za Genou i pomoći momčadi", rekao je Taarabt.

12:00 Atalanta je odbila 18 milijuna od Evertona za Francka Kessieja. Talijanski klub traži za svog 20-godišnjeg vezistu 40 milijuna eura!

11:30 Adama Lallanu iz Liverpoola žele PSG, Juventus i Barcelona, tvrde engleski mediji. A, navodno je PSG spremio i ponudu od nevjerojatnih 45 milijuna eura za reprezentativca Engleske. 

11:00 Generalni direktor Juventus Giuseppe Marotta potvrdio je da prvak Italije želi Seada Kolašinca iz Schalkea.

"Da, pratimo ga i u pitanju je jako dobar nogometaš, kojeg želimo. Međutim, žele ga i ostali europski klubovi i neće biti lako realizirati transfer", poručio je Marotta.

10:30 Legenda Chelseaja John Terry rekao je kako želi ostati do kraja sezone na Stamford Bridgeu. Međutim, iskusnog 36-godišnjeg braniča želi trener Bournemoutha Eddie Howe, koji se želi vidjeti s igračem kako bi ga pokušao nagovoriti da dođe u njegovu momčad. 

10:00 Engleski Sun tvrdi da su West Ham i Brentford postigli dogovor te da će Scott Hogan stići kod Slavena Bilića za 17,3 milijuna eura. Čeka se službena potvrda Hammersa. > Opširnije

09:30 Chelsea, tvrdi Express, spremio 30 milijuna eura za veznjaka Bayer Leverkusena Hakana Calhanoglua. Međutim, Nijemci su odbili ponudu, pa bi transfer mogao biti realiziran tek na ljeto.

09:00 Kazuyoshi Miura, bivši igrač Dinama, produžio je ugovor s Yokohamom, na još godinu dana. Nevjerojatni Miura ima 49 godina, 26. veljače će napuniti 50 i nogomet će igrati sigurno još godinu dana.

08:30 Talijanski mediji pišu da Fiorentina mora što prije rješiti situaciju s Nikolom Kalinićem i Milanom Badeljom. Napadač je blizu odlaska u Kinu, dok veznjaka žele Milan, Roma i Inter.

08:00 Dvanaesti dan siječanjskoj prijelaznog roka otvaramo s Alenom Halilovićem. Prema pisanju njemačkog Bilda, hrvatski nogometaš napustit će Hamburger i otići u Valenciju. Čini se da bi mogla biti u pitanju posudba do kraja sezone, no nije isključen ni kompletan transfer.

Pročitajte više