Prijelazni rok: Hajduk dobio ponudu koja se ne odbija, Kranjčar bi mogao završiti u Beču

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK se tek zahuktava, a najnovije nogometne transfere, posudbe i nezaobilazne glasine pratite na Indexu.

Poljud čeka novi veliki transfer

Dok mladi talenti odlaze, u Hajduk bi uskoro moglo stići novo inozemno pojačanje. Marin Brbić i Goran Vučević otputovali su po 21-godišnjeg venecuelanskog napadača Manuela Arteagu koji bi, prema najavama, trebao doći na posudbu. Arteaga je s seniorima u svom prvom klubu Zulia FC zaigrao već sa 16 godina, 2011. je debitirao u reprezentaciji, a u Palermo je prešao početkom prosinca 2015. za 800 tisuća eura.

 

Čelnici Hajduka otputovali su u Rim, navodno kako bi na Poljud doveli još jedno pojačanje, ali i odradili pregovore oko prodaje prvog vratara Lovre Kalinića kojeg želi Lazio. Prema još nepotvrđenim informacijama, Andrija Balić je blizu prelaska u Udinese.

Kalinića, osim Talijana, žele i turski Bešiktaš i Aston Villa koji su pripremili bogate ponude, Turci navodno nude 4 milijuna eura. Za Balića su, pak, interes pokazali Atletico Madrid i Valencia.

Prije samo nekoliko dana predsjednik Hajduka Marin Brbić ustvrdio je: "Nema govora o rasprodaji igrača". Priznao je da u slučaju Caktaša i još nekih Hajduk ima vezane ruke zbog klauzula u ugovoru, ali ostale će pokušati zadržati dok će za ostale naći prave zamjene.

Hajduk je danas predstavio novo pojačanje > Argentinac na Poljudu rekao da s Hajdukom odmah želi Ligu prvaka

Brbić i direktor Goran Vučević trenutno su u inozemstvu i zasad nedostupni za komentar.

Atalanta želi Santinija

Ivan Santini prošlog je vikenda oduševio s dva pogotka za Standard Liege protiv Lokerena u prvoj utakmici godine. Osam je zabio ukupno u prvom dijelu sezone i privukao interes drugih klubova. Prema pisanju talijanskih medija, Atalanta je vrlo zainteresirana za dovođenje bivšeg napadača Zadra.

"Ne znam ništa o tome. Moj fokus je na utakmici s Genkom u srijedu. Nisam puno igrao, pa je sedam golova u prvenstvu dobra brojka. Drago mi je da se težak rad isplaćuje", rekao je Santini.

Kranjčar završava karijeru u Rapidu?

Još nije poznato gdje će Niko Kranjčar nastaviti karijeru nakon što je napustio kijevski Dinamo gdje se nije naigrao prošle godine. Kranjčar se nadao povratku u Englesku, ali njegov QPR gdje je bio na posudbi ispao je u drugu ligu i upao u financijske probleme.

Kranjčar nije sklon povratku u Hrvatsku, a austrijski mediji danas tvrde da bi mogao završiti u zemlji u kojoj je najbolje dane igračke karijere proveo njegov otac Zlatko Kranjčar.

Niko je rođen u Beču, a tamošnji mediji podsjetili su na njegovu izjavu iz 2012. kako bi želio završiti karijeru u Rapidu, gdje je njegov otac legenda kluba.

Mignolet u Liverpoolu još pet godina

Liverpool je osigurao produljenje ugovora s vratarom Simonom Mignoletom. 27-godišnji Belgijac je potpisao na još pet godina. Na Anfield je stigao 2013. za 9 milijuna funti iz Sunderlanda.

Luis Adriano za 14 milijuna eura iz Milana u Kinu

Luis Adriano, bivša zvijezda Šahtara, nakon samo pola godine u Milanu napušta talijanski klub i odlazi u Kinu. Brazilac s 4 utakmice za reprezentaciju je za 14 milijuna eura prešao u Jiangsu Suning gdje će zarađivati 6 milijuna po sezoni.

Leicester doveo "Novog Essiena"

Daniel Amartey (21) drugo je zimsko pojačanje Leicestera. Nakon što su drugog dana nove godine Lisice za 3.7 milijuna funti  dovele Demaraija Graya (19) sjajno lijevo krilo Birimnghama i mlade engleske reprezentacije, čini se da je tek malo stariji ganski reprezentativac, za kojeg je Copenhagenu plaćeno 5 milijuna funti, nova odlična kupnja kluba koji je još uvijek u konkurenciji za engleski naslov.

Kao i Gray, tako je i Amartey bio na meti niza velikana Premier League, ali ga je umjesto njih kupio Leicester. Mladi ganski defenzivac podsjeća na slavnog sunarodnjaka Michaela Essiena i poput njega može igrati kao veznjak i branič. Prije tri godine iz rodne Gane došao je u švedski Djurgardens, a do kraja se afirmirao u sljedeću sezonu i pol u Copenhagnenu, koji ga je u ljeto 2014. kupio za 2.5 milijuna eura, tako da je Amarteyovom prodajom u Englesku na njemu zaradio "150 posto" uloženog.
 
Ili kako su u njegovom dosadašnjem klubu objasnili "Ne možemo odbiti ovako visoku ponudu jer ovo je najbolji ishod za Copenhagen."

Swansea ne da sina afričkog Pelea rivalima u borbi za opstanak ni za puste milijune

Andre Ayew (26), sin slavnog Abedija Pelea te krilni napadač Swanseaja i reprezentacije Gane koji je ljetos došao iz Marseillea kao slobodan igrač, mogao je velškom članu engleske Premier League biti posao stoljeća, ali L'Equipe otkriva da je Sunderlandova ponuda od čak 17 milijuna eura odbijena.

Razlog je što je ponuđač za odličnog ofenzivca Sunderland, koji se zajedno sa Swanseajem koprca na dnu tablice i do kraja prvenstva Labudove čeka žestoka borba za opastanak upravo sa Crnim mačkama.

Sunderland je prošlog tjedna Jonjoa Shelveya prodao Newcastleu, također za visoku odštetu (15 milijuna eura), ali u Swanseaju se shvatili kako bi daljnje slabljenje momčadi u korist rivala u borbi za opstanak bilo kontraproduktivno, pa makar i za bogatstvo koje je ponudio Sunderland, jer Ayewa, strijelca sedam prvenstvenih golova, teško bi nadoknadili.

Norwich za Naismitha plaća Evertonu čak 8.5 milijuna funti

Steven Naismith odličan je ofenzivac, sposoban kvalitetno odigrati na bilo kojoj poziciji u zadnjoj trećini terena, ali cijenjen je prije svega zbog predanosti i neprestanog oranja terena.
 
Koliko je na cijeni, svjedoči i što Norwich za njega plaća Evertonu čak 8.5 milijuna funti, što je ogroman iznos s obzirom da Naismith na ljeto puni 30 godina.

Posao samo što nije zaključen, a čini se da će njime svi biti zadovoljni; Everton dobiva visoku odštetu, Naismith nakon tri i pol sezone odlazi iz kluba u kojem od ljeta igrao jako malo (ali je i tako uspio zabiti hat-trick protiv Chelseaja), dok Norwich dobiva provjerenu vrijednost. 

Pročitajte više