Primajte manje golova u FIFA-i pomoću ovog trika s golmanom

Screenshot: FIFA 18 

SVIMA nam je poznat osjećaj kada igramo FIFA-u i bolji smo od protivnika, ali od njegova tri udarca u okvir gola dva završe u mreži i mi nesretno izgubimo. Situacija je to u kojoj često lete kontroleri i psovke, što je posebno opasno s bežičnom tehnologijom. Uz pomoć ovog jednostavnog trika s golmanom moći ćete se bolje pozicionirati na golu i tako primiti manje golova. 

Sve kretnje igrača u FIFA-i 18 u nekom trenutku potpomognute su računalom, odnosno umjetnom inteligencijom, kao što se događa s igračima koje ne kontrolirate ili pozicioniranjem golmana prije nego preuzmete kontrolu nad njim. I dok većina igrača zna kako izletjeti s golmanom u jedan na jedan situaciji, mnogi ne razmišljaju kako je on pozicioniran dok se odvija igra. 
 
Tu je u pomoć uskočio Šveđanin Ivan "BorasLegend" Lapanje, jedan od najboljih igrača FIFA-e. U svojem je YouTube videu objasnio jednostavan trik s kojim ćete golmana bolje pozicionirati tako da zatvara obje strane. Golman se u igri inače kreće ovisno o poziciji lopte što nije uvijek najsretnije rješenje, a pomoću ovog trika vi ćete ga vratiti više prema sredini gola tako da bolje pokriva i bliži i daljnji kut. 
 
Screenshot: YouTube
 
Prvo što je potrebno učiniti je namjestiti postavku Save Assistance na Assisted. Zatim, u situaciji kada protivnički igrač napada vaš gol, pratiti poziciju golmana koji će u većini slučajeva više zatvarati bliži kut te pritisnuti i držati desni analog (gljivu) zbog čega će se golman pomaknuti više prema sredini gola. Iako se čini previše jednostavno, zaista funkcionira. Ovo će vam posebno koristiti kada igrate protiv drugih igrača jer, kada igrate protiv računala, ono registrira sve vaše pokrete i prilagođava im se.
 

Pročitajte više